4 tipa ličnosti prema bojama: ko je prolećna, letnja, jesenja a ko zimska osoba

Svi smo deo prirode i podložni smo njenim zakonima. Kako se promenom godišnjih doba menjaju i boje prirode prema bojama koje se vezuju uz godišnja doba moguće prepoznati 4 tipa ličnosti...

Prolećna osoba: voli tople i čiste boje - boju breskve, tirkiznoplavu, jarko crvenu, nebeskoplavu, toplu smaragdnu i svetložutu. Krasi je entuzijazam, lakoća i životna radost. Otvorena je i šarmantna, prijatna u društvu i lako stvara nova prijateljstva, ali može biti i lakoverna.

Deluje impulsivno i instinktivno, dosta toga je interesuje i stalno je u pokretu. Prepuna je ideja, međutim zbog njihove količine često zapinje u realizaciji. Često živi u mašti.

3 boje za bolji život...

Letnja osoba: voli hladne boje - boju maline, boju lavande, zelenu boju kadulje, boju mora. Najčešće djluje smireno, ali ponekad može delovati i hladno, rezervisano.

Sve doživljava umom pa iako podjednako dobro sluša kao što i priča, može biti analitički i nastrojena osuđivanju. Često ima problema s otvorenim pokazivanjem emocija, ali može biti i vrlo duhovita, sa suvim, sarkastičnim smislom za humor.

Jesenja osoba: voli sve jesenje boje - jarkonarandžastu, zlatnožutu, ružičastu, maslinasto zelenu, boju mahune, terakote... Dominantan element kod jesenje osobe je zemlja i ovaj tip voli prirodu.

Dobra je u organizaciji i vrlo praktična, uspešna u obavljanju nekoliko poslova istovremeno te joj je karijera izuzetno bitna. Zna da se ponaša kao šef, a ponekad je i previše fokusirana na detalje, što ljudima oko nje može biti naporno.

Dugine boje za zdravlje...

Zimska osoba: voli kontrastne boje kao što su jarkocrvena, (tamno) ružičasta, tamnoplava i indigo plava. Vrlo često nosi i crne ili crno-bele kombinacije. Zimska osoba deluje strogo, jako i samopouzdano, međutim često je to samo maska jer zimske osobe su sramežljive i zato preferiraju manje društvo.

Vrlo su precizne u onome što rade. Odane su i dobro se nose s kriznim situacijama. Često zapostavljaju potrebe drugih ljudi, koji ih ponekad i s razlogom doživljavaju kao hladne i bezosećajne.

Egli Ilić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.