3 znaka da neko vama manipuliše: Evo kako da otkrijete da li je vaš partner emocionalni manipulator

Evo koja 3 tajna znaka pokazuju da je partner emotivni manipulator!

Emotivna maniplacija može biti prisutna u prijateljstvu, odnosima na poslu ili porudici, ali često je najzastupljenija u ljubavnim odnosima.

Evo koja 3 tajna znaka pokazuju da je partner emotivni manipulator:

1. Stalno pokušava da obezvredi vaša osećanja

Da li ste nekada bili u situaciji kada vas neko povredi, a onda vas druga strana ubedi da preterujete, da niste u pravu i da su vaše emocije neosnovane? Najčešće se nakon takvih situacija izvinjavamo umesto druge strane. Baš ovo je taktično oružje svakog manipulatora.

Kako prepoznati manipulaciju i kako na nju odgovoritiKako prepoznati manipulaciju i kako na nju odgovoritiManipulacija je kamen spoticanja svake komunikacije i ona generiše konflikte. Na kratke staze može biti uspešna, ali dugoročno…

Kada ste emotivno osetljivi, a osoba zbog koje se tako osećate mirno reaguje, očekivano je da počnete da posumnjate u sebe i svoje emocije. Počinjete da mislite da je druga osoba u pravu, povlačite se u svoje misli i ponovo pokušavate da obradite informacije. Kada se ovakve situacije često događaju, dolazi do povrede samopouzdanja.

Isti efekat ima i situacija kada nekome otvoreno govorite o svojim emocijama, a sa druge strane vas dočekaju bes i ljutnja. Mnoge osobe će tada probuditi osećaj krivice i potisnuti emocije, što može biti toksično po emotivno i mentalno stanje.

2. Javnost i tačke preloma

Emotivni manipulatori kao partneri često u javnosti žele kroz "šalu" da ismevaju i ponize drugu stranu. Najčešće to rade tako što otkriju nešto previpe lično. Dok slušate te reči u krugu prijatelja, imate kiseo osmeh na licu, a u stomaku osećaj nelaode. Ako se pobunite, sigurno vas očekuju saveti poput - "Nemoj preterivati" ili "Opusti se malo".

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.