3 stvari koje treba da uradite nakon svađe sa partnerom: najveća tajna za očuvanje ljubavi i braka

Nakon svađe sa partnerom bitno je prekinuti taj negativni tok, jer u suprotnom, on će se iznova vraćati! Stručnjaci otkrivaju šta treba da uradite...

Svađe u vezama i brakovima nisu neobične. One mogu oslabiti ili ojačati odnos između dvoje ljudi, a kako će svađe uticati na odnos zavisi i od toga kako ćemo se ponašati kada svađa završi.

Verovatno ste i sami tokom svađe sa partnerom izvukli neke prethodne prepirke kao argument. To ste napravili jer ih niste rešili do kraja.

Zato je nakon svađe, kada se strasti smire, bitno argumentovano i smireno razgovarati o onome što se dogodilo.

Ljubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaLjubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaNeki stručnjaci tvrde da najlepše volimo u četvrtoj deceniji života, pa na dalje. Tada smo već prerasli komplekse iz mladosti,…

Nemojte se pretvarati da se nije dogodilo ništa, nemojte nastaviti kažnjavati partnera i nemojte preskočiti izvinjenje. Izvinjenja nužno ne znače da vašem partneru priznajete da je bio u pravu, a vi ste bili pogrešni, već je način da priznate da ste jedno drugom povredili osećanja.

Bitno je da razgovor koji ćete voditi nakon svađe bude kvalitetan. Postoje i neki saveti koje možete slediti kako bi on bio takav.

1. Vratite se na problem zbog kojeg je svađa počela i rešite ga

Pažljiv i miroljubiv razgovor o problemu može samo popraviti vaš odnos. On ne znači da nećete biti iskreni nego znači da ćete sve što vas muči reći bez vikanja i prozivki. Suočavanje sa problemima na miran i staložen način pomaže odnosu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.