3 osnovna stuba emocionalne inteligencije: evo kako da ojačate emotivnu inteligenciju

Emocionalna inteligencija izuzetno je bitna za lični i profesionalni život, a ovi jednostavni saveti će vam pomoći da je ojačate.

Emotivna inteligencija je jedan od osnovnih građevinskih blokova svih naših profesionalnih i ličnih odnosa. Ona predstavlja našu sposobnost da razumemo i upravljamo svojim emocijama, kao i da razumemo druge. Što smo bolji u tome, bolje ćemo oblikovati naše odnose.

3 načina da izbrišete negativne misli: šta je ruminacija i kako je zaustaviti3 načina da izbrišete negativne misli: šta je ruminacija i kako je zaustavitiKako stopirati bujicu negativnih misli - ovu psihoterapijsku vežbu možete sami da uradite i zaustavite rizičan lanac ruminacije!

Dr Sanam Hafez, neuropsiholog sa Kolumbija univerziteta, kaže da su tri osnovna stuba emocionalne inteligencije svest o sebi, motivacija da se racionalno sagleda problem i nađe rešenje i sposobnost da se razviju socijalne veštine. Na svu sreću, sve tri stvari možemo dodatno vežbati i pojačati svoju emocionalnu inteligenciju. Pokušajte da češće ćaskate sa ljudima umesto da non-stop proveravate telefon dok čekate u redu za kafu.

Kako da postignete uspeh u onom što radite: najsigurniji način da postanete stručna osobaKako da postignete uspeh u onom što radite: najsigurniji način da postanete stručna osobaUspeh i stručnost ne postižu se preko noći. Evo nekoliko ključnih načina da ih ostvarite...

Popričajte sa nekim makar o vremenu. Vodite dnevnik jer je to odličan način da identifikujete svoje emocije. Pomažite drugima, i to bez ikakve nagrade ili nadoknade. Ovo će vas povezati sa ljudima van vašeg uobičajenog socijalnog kruga, što značajno utiče na proširenje perspektive i pogleda na svet. Naučite da slušate druge. Ne skačite odmah sa korisnim savetom kada vam se neko obrati, već zaista saslušajte o čemu se radi.

Izvor: Lovesensa

Jelena Lonić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.