10 stvari koje uništavaju ljubavni odnos

Ponašanje koje uzrokuje kraj ljubavi - evo šta treba da izbegnete u odnosima!

Glavni preduslov koji vam je potreban da biste ostvarili uspeh u najvažnijim aspektima života, počevši od svih vrsta odnosa i karijere pa do unutrašnjeg zadovoljstva samim sobom, jeste samopouzdanje. U knjizi Marise Peer "Vrhunsko samopouzdanje", koja je odnedavno dostupna u našim knjižarama, autorka vas vodi kroz njen već mnogo puta dokazani program kojim ćete steći visoko samopouzdanje, izgraditi veru u sebe i tako trajno poboljšati svoj život. Knjiga Vrhunsko samopouzdanje pomoći će da istinski zavolite sebe, oslobodiće vas autodestruktivnih misli i ponašanja i podstaknuti na srećan, samopouzdan i inspirativan život.

Jedna stvar je ključna za očuvanje veze ili braka: ako se ovako ophodite prema partneru, ljubav će trajatiJedna stvar je ključna za očuvanje veze ili braka: ako se ovako ophodite prema partneru, ljubav će trajatiNauka otkriva - evo šta je najvažnije za očuvanje braka ili romantične veze!

Iz knjige izdvajamo deo iz poglavlja o odnosima kako bismo vam skrenuli pažnju na greške koje možda svakodnevno radite, ne razmišljajući o posledicama. Ovo su najčešće stvari kojima narušavamo odnose s ljudima oko nas. Ako ih prestanemo ponavljati, odnosi sa ljudima će biti kvalitetniji, a vi ćete se osećati puno bolje i porašće će vam samopouzdanje:

1. Podizanje zida: Jedan od partnera izbegava ili odbija razgovarati o problemima, iako bi drugi partner to želeo. Time odbija da pridaje pažnju partneru, što sigurno ne bi želio da se dogodi kada je obrnuta situacija. Ne morate se sa svime složiti, ne morate odmah odgovoriti na sve zahteve, ali dajte priliku tom razgovoru, uzmite sebi vremena da o svemu razmislite na miru pre donošenja odluke.

2. Ruganje, nepoštovanje, ismejavanje, nametanje superiornosti: Ovo su neki od najdestruktivnijih oblika ugrožavanja odnosa i od njih se najteže oporavljate jer su vrlo lični. Samo zamislite sebe u koži osobe koja to sluša i prestanite to da radite.

3. Kritikovanje: Ako ste baš tako nezadovoljni nečijim ponašanjem, radije iznesite kritiku na konkretno postupanje, a ne na osobu u globalu ili dete.

4. Udaranje ispod pojasa: Ovo se odnosi na situacije kada koristite neku partnerovu slabost, bolest, fizički nedostatak, nižu platu da biste ga pobedili u raspravi, uzdigli sebe. Ili spominjanje njegove porodice i njihovog ponašanja… To uostalom puno govori i o samopouzdanju osobe koja tako nešto radi. Da je samopouzdana, ne bi imala potrebu tako nešto da čini.

5. Zauzimanje obrambenog stava: Ovo čine osobe koje ne preuzimaju odgovornost za svoja dela pa izgovaraju rečenice tipa: “Sve je to tvoja krivica, ti si me naterala da ovo učinim”. Ako ste sposobni preuzeti punu odgovornost za svoje greške, daćete sjajan primer drugima i pomoći da nauče da budu odgovorni, piše Marisa Peer u svojoj knjizi. Izbegavajte rečenice koje druge proglašavaju odgovornima za sve loše što se dogodi. I setite se: niko vas ne može naterati da se osećate bilo kako, osim ako im vi to ne dopustite!

6. Stalno referiranje na prošlost i greške koje su se davno dogodile: Stalno podsećanje na prošlost i poređenje sa njom su potpuno kontraproduktivne jer se ne mogu promeniti… Da bismo bili sretni i imali unutrašnji mir, moramo biti sposobni oprostiti stvari iz prošlosti, živeti u sadašnjem trenutku i veseliti se budućnosti…

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.