Redovna nega stopala

Na izmaku leta, ne prekidajte s redovnom negom stopala...

Dnevna nega

Stopala možete da operete rukavicom od frotira ili sunđerom, a kako se leti više zagrevaju i znoje, odgovaraće i obični sapun jer uspešno uklanja mikroorganizme i nečistoće. Umesto debelog i mekanog peškira za telo, poslužite se tankim peškirom reljefnog tkanja. Takva je tkanina bolja za temeljno brisanje kože između prstiju kako biste izbegli gljivice koje se nastanjuju upravo između nožnih prstiju. Za kraj, na stopala nanesite antiseptički sprej za osveženje.

Nedeljna nega

Kako bi stopala bila glatka, priuštite sebi kupku dva-tri puta nedeljno. Tokom natapanja uradite piling i istrljajte zadebljalu kožu kamenom plovućcem ili turpijom za stopala. Omekšane nokte skratite pa nanesite podlogu za lak koja će izgladiti površinu nokta i produžiti postojanost laka. Potom nanesite jedan ili dva sloja laka u omiljenoj boji.

Mesečna nega

Tibetanci veruju da se energetski centar ljutnje nalazi upravo u tabanima. Telo štiti organe tako što stres i nakupljenu ljutnju skladišti u stopalima, stvarajući time energetske blokade koje mogu da poremete zdravo funkcionisanje organizma. U tom slučaju pomoći će masaža. Odaberite profesionalnu ili sami izmasirajte prste i tabane. Jednom mesečno, naročito tokom leta, vreme je za pedikir u kozmetičkom salonu.

 

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.