Kreme po vašoj meri

Potrebe vaše kože su natprosečne, a svi komercijalni proizvodi koje ste do sada isprobali ostavili su na vašoj koži – prosečan učinak. Napravite svoju kremu!

Kreme po vašoj meri

Kreme po vašoj meri

Iako se čini da je sve moguće samo u metropolitskim velegradima koji nikada ne spavaju, svoju kremu možete napraviti u svakom mestu koje ima dobro opremljenu apoteku, ili sličnu prodavnicu laboratorijskog pribora.

Belobaza će biti baza svih vaših eksperimenata. Po svom sastavu ona je najprimitivnija moguća krema – mast i voda: parafinsko ulje, vazelin i hidrofilne (hidratantne) komponente. Možete je kupiti u gotovo svakoj gradskoj i seoskoj apoteci. Zli jezici kažu da su sve kreme u osnovi belobaza i da je na kraju svejedno s kojim je sastojcima pomešana kad je ona na kraju – samo belobaza.

Neistinito, jer tajne velikih kremastih dostignuća nisu njihova baza, već aktivni sastojci. Tu nastupaju ulja. Jedini problem pri nabavci i odabiru mogu predstavljati eterična ulja, bazna biljna ulja i biljne tinkture. Jer aromakozmetika (prirodna kozmetika) nema smisla ako njeni sastojci nisu 100 posto prirodnog porekla. A kako prepoznati kvalitet? Prvo i osnovno pravilo kod kupovine eteričnih ulja jeste: ako svi tipovi ulja imaju istu cenu, nisu sva dobra!

Cena mora varirati zavisno od kvaliteta i porekla ulja. Nemoguće je da ulje marokanske ruže, koje je toliko cenjeno u kozmetičkoj industriji, košta isto kao divlja lavanda na kojoj i ne piše poreklo. Na primer, za dobijanje 2 kg esencijalnog ulja ylang-ylanga treba destilovati 100 kg biljaka, a za dobijanje 100 g esencijalnog ulja neroli, potrebno je 100 kg cvetova narandže. Korišćenjem različitih baznih biljnih ulja, kao i eteričnih, vremenom ćete uvideti razlike u njihovom kvalitetu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.