Kako naneti puder i korektor

Sloj nanesen četkicom za puder najlakše klizi po površini i ostavlja najmanje linija.

Puder možete da nanesete odmah posle dnevne kreme ili zajedno sa njom da biste postigli prirodniji izgled. Postoje tri načina za nanošenje pudera: četkicom, sunđerom i prstima. Probajte da nanesete puder na ogledalo na sva tri načina - iznenadićete se kako sloj nanesen četkicom za puder najlakše klizi po površini i ostavlja najmanje linija. Četkice ne samo da deluju profesionalno nego ujednačenije prekrivaju ten sa manje pudera. Ako ste zagovornica upotrebe sunđera, uvek ga prvo nakvasite vodom, a onda ocedite. Na vlažnom sunđeru puder se lepše i prirodnije stapa sa licem. Ako su, pak, vaš najverniji alat jagodice prstiju, bočicu tečnog pudera pre upotrebe promućkajte, a puder zatim lagano zagrejte među prstima kako biste ga lakše razmazali. Kompaktni puder u kamenu, kao i puder u prahu, najčešće ima pribor za nanošenje. Mogu se naneti četkicom ili sunđerom. Četkica, za razliku od sunđera, pruža transparentniji i prirodniji izgled.

Nezavisno od toga koji puder stavljate, uvek ga nanosite od sredine lica prema spolja. Počevši od nosa, ispod očiju, puder razmazujete kružnim pokretima preko obraza prema ušima, zatim na bradu te na čelo sve do vlasišta. Nekad nije potrebno da puder nanesete na celo lice, sve zavisi od tena i prilike za koju se šminkate. Ali ako ga nanosite na celo lice, ponekad je potrebno napuderisati i uši kako se ne bi videla razlika u boji tena. Kompaktni puder nanosi se nakon podloge, odnosno tečnog pudera, ali ako imate dobar ten, možete samo puder naneti sunđerom ili četkicom.

Korektor se nanosi na podočnjake i ostale delove lica koje treba korigovati, recimo akne. Najčešće se nanosi pre, ali može da se nanese i posle tečnog pudera. Ako tokom zime imate problema sa preteranim crvenilom, kamuflirajte ga zelenom korektivnom bojom koja neutrališe crvenilo ili žutim/bež korektorom koji bi trebalo da bude iste boje ili pola tona svetliji od vašeg tena ili nijanse pudera.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.