Igrajte se svakog dana

Kako biste uvek uživali u onome što radite, treba samo da se prisetite kako je to biti dete, smatra poznati bloger Leo Babauta.

Svakog dana morano da obavljamo poslove koji nam deluju dosadno. Tu spadaju kućni poslovi, rutinski zadaci, dosadni sastanci na poslu... Dobra vest je da su vam ove stvari dosadne samo zato što ih vi tako vidite.

Potrudite se da pronađete lepotu u svemu što radite, jer se nova iskustva kriju i tamo gde ih najmanje očekujete. Sve što radite može biti povod za igru, vaša životna šansa da nešto novo saznate. Ponašajte se kao dete koje je tek počelo da otkriva svet oko sebe. Deci nije potrebno ništa osim mašte da se pretvore u superheroja, da dnevnu sobu pretvore u zamak, a stiropor u igračku.

Leo Babauta daje nekoliko primera kako se i vi možete igrati i vratiti u dane kada su najveća briga bila razbijena kolena.

  • Kada obavljate kućne poslove, pevajte. Pustite svoje omiljene pesme, i radite u ritmu muzike. Ne zaboravite da neki ljudi plaćaju da bi radili fizičke aktivnosti uz muziku.
  • Kada proveravate poslovne mejlove, napravite od toga igru. Podesite sat i izmerite koliko vremena vam je potrebno da ispraznite inboks.

  • Svaki put kada završite neki zadatak, nagradite sebe poenima. Na kraju svakog dana saberite poene, a kad dostignete određeni broj, častite se jer ste pobedili.
  • Kada idete na poslovni sastanak, zamislite da ste u filmu. Zamislite muziku u pozadini, dok hodate ulicama grada. Možete da se osećate moćno ili smešno, ali bićete sigurno usred svoje, male igre.
  • Kada uradite nešto dobro, odigrajte svoj pobednički ples. Neka to bude vaš ritual.
  • Igrajte igrice kako biste naučili nove stvari. Rešavajte testove na internetu kako biste podstakli svoj um i radoznalost.
  • Neka vaš svaki novi posao bude izazov. Ukoliko mislite da nešto ne možete da uradite, obećajte sebi da ćete pokušati. Trudite se dok ne uspete. Nekada vam je i kvaka na vratima bila nedostižna.
  • Ako idete na sastanak na 12. sprat, uživajte u pogledu na grad. Ako se vozite prevozom, pogledajte kroz prozor i obratite pažnju na stvari za koje niste ni znali da postoje u vašem mestu.

 

U. K.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.