Zrnce zdravlja u borbi protiv bolesti: žene u menopauzi treba da pojedu svakog dana 60 g ove zdrave namirnice

Neprijatni simptomi u menopauzi mogu se iizbeći redukovanjem ishrane! Kako biste sačuvali dobro raspoloženje i zdravlje grickajte ovu zdravu namirnicu...

Soja raste u istočnoj Aziji u kojoj se već hiljadama godina koristi u ishrani, piše Lovesensa.

Od soje može da se priprema brašno, mleko, protein, sos i ulje, a malo ko zna koliko je značajno njeno lekovtio dejstvo. Zrno soje sadrži antioksidanse i fitonutriente, kao i vlakna, proteine i omega 3 i omega 6 masne kiseline. Takođe, ovo zrno je bogato vitaminima i mineralima kao što su: molibden, vitamin K1, folna kiselina, fosfor i vitamin B1.

Pre spavanja popijte ovaj napitak i skinite masne naslage: kombinacija ove 2 namirnice podstiče mršavljenjePre spavanja popijte ovaj napitak i skinite masne naslage: kombinacija ove 2 namirnice podstiče mršavljenjeNapitak za mršavljenje od 2 prirodna sastojka - napravite moćnu mešavinu protiv viška kilograma...

Menopauza je često praćena neprijatnim simptomima poput znojenja, talasa vrućine i čestim promenama raspoloženja, a sve to uzrokovano je smanjenjem estrogena. Žene u Aziji mnogo lakše podnose fizičke i psihičke promene u menopauzi u odnosu na žene sa zapada, a strunjaci ističu da je to zbog redovnog konzumiranja soje.

Sojino zrno sardrži izoflavone, familiju fitoestrogena, a njihov unos reguliše simptome menopauze kod mnogih žena. Ženama u menopauzi preporučuje se konzumiranje 60 g zrna soje dnevno. Napominjemo da koprišćenje soje nije zamena za prepisanu terapiju i da na zdravlčje dobro delujje samo soja koja je organski gajena.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.