U kojim godinama žene ulaze u menopauzu: evo kada nastupa kriza srednjih godina

Kada žene ulaze u menopauzu, a kada muškarci u krizu srednjih godina...

Menopauza označava period kada žena izgubi plodnost i prestane da dobija menstrualni ciklus, ali u kojim godinama žene ovo mogu da očekuju, piše Lovesensa.

Kada se u organizmu smanji lučenje hormona plodnosti, estrogena i progesterona, i kada godinu dana ne dobijete menstruaciju, to je znak da ste već ušli u menopauzu.

Menopauza dolazi prirodno sa godinama, ali u nekim slučajevima može biti ranije izazvana operacijama, terapijama ili različitim oboljenjima.

Horoskop - ova 3 znaka očekuje velika sreća u vladavini Lava (do 23. avgusta 2019.)Horoskop - ova 3 znaka očekuje velika sreća u vladavini Lava (do 23. avgusta 2019.)Horoskop - evo kojim znakovima vladavina Lava donosi veliku radost!

Prema istraživanjima, menopauza u proseku nastupa u 51. godini života. Međutim, dešava se da u menopauzu uđu žene u 40. godinama, ali to se već karakteriše kao prevremena menopauza. Kada će menopauza nastupiti zavisi od genetskog koda i zdravstvenog stanja svake žene.

U srednjim godinama i muškarci prevazilaze određene teškoće, unutrašnje sukobe i mnogi od njih žele da promene i olakšaju sebi život. Specijalista koji se bavi problemima osoba u srednjim godinama, ističe da muškarci uglavnom u krizu srednjih godina ulaze u 40. godini života ili u ranim 50. godinama.

Horoskop - puno toga će se promeniti od 2. septembra 2019. godine: nećete verovati kakvu magiju donosi Sunce u konjukciji sa MarsomHoroskop - puno toga će se promeniti od 2. septembra 2019. godine: nećete verovati kakvu magiju donosi Sunce u konjukciji sa MarsomHoroskop za konjukciju Sunca i Marsa - budite vrlo oprezni, ovu energiju morate iskoristiti na pravi način...

Stručnjaci ističu da se kriza srednjih godina kod muškarca uglavnom prepoznaje po nezadovoljstvu, to su prvi znaci. Muškarac postaje nezadovoljan karijerom, brakom, porodicom, zdravljem, izgledom i želi što pre da se aktivira i maksimalno iskoristi ostatak života.

Iako su nagle promene u srednjim godinama često teške i za žene i muškarce, važno je da se otvorimo i uradimo ono što će nam doneti olakšanje. Ne zaboravite da kriza brzo prolazi, a nakon nje dolazi divan životni period, prepun novih i lepih iskustava.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.