Spas u menopauzi! Ova biljka je odličan lek za žene: sprečava bolove u materici i reguliše hormone

Mnogi smatraju da je crni kohoš najbolji prirodni lek u menopauzi!

Severnoamerički Indijanci koristili su ovu biljku kao lek protiv zmijskog otrova i kod porođajnih bolova, a danas je jedan od najboljih lekova u menopauzi, piše Lovesensa.

Crni kohoš reguliše simptome menopauze tako što utiče direktno na mozak. Sadrži u sebi luteinizirajući hormon koji podstiče stvaranja ravnoteže između estrogena i progesterona, tako da je naročito povoljna za žene sa hormonskim disbalansom. Crni kohoš pozitivno utiče na krvne sudove i tako pomaže u sprečavanju valunga (talasa vrućine), noćnog znojenja, slabog libida, nesanice i promena raspoloženja.

Kako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaKako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna ženaMenopauza treba da bude period u kojem ćete se posvetiti sebi, zdravlju i načinu kako da u novom dobu budete srećna i zadovoljna…

Stručnjaci ističu da se redovnim konzumiranjem crnog kohoša može smanjiti rizik od slabljenja gustine kostiju u menopauzi. Fitoestrogeni iz ove biljke vezuju se za kosti i omogućavaju vezivanje kalcijuma i bolju mineralizaciju kostiju. Takođe, smanjuje bolove u materici tokom menstrualnog ciklusa i sprečava glavobolje.

Suplementi crnog kohoša u Americi su najprodavaniji lek protiv tegoba u menopauzi, a mnoge žene ističu da im je ova biljke pomogla da izbegnu neprijatne bolove i nagle promene raspoloženja. Biljka može da se koristi u vidu suplemenata, biljnih preparata i tinktura.

spas-u-menopauzi-ova-biljka-je-odlican-lek-za-zene-sprecava-bolove-u-materici-i-regulise-hormone2

Čaj od crnog kohoša kuva se tako što se 20 g osušene biljke (korena) kuva 10 minuta u 1 litar vode. Dobijeni čaj procedite i čuvajte u frižideru. Konzumira se 3 šolje dnevno.

Ako ste ušli u menopauzu, ovo morate da znate: evo kako sačuvati zdravlje bez rizičnih hormonskih terapijaAko ste ušli u menopauzu, ovo morate da znate: evo kako sačuvati zdravlje bez rizičnih hormonskih terapijaSaznajte kako vam joga može pomoći da uspešno prevaziđete simptome menopauze.

Crni kohoš se ne preporučuje osobama koje imaju probleme sa jetrom, osobama koje su u prošlosti imale tumor zavistan od estrogena (rak jajnika, dojke), trudnicama i ženama koje koriste kontraceptivne pilule (smanjuje dejstvo pilula).

Napomena: Pre upotrebe čaja od crnog kohoša, tableta ili preparata, obavezno se konsultujte sa lekarom!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.