Prirodno podmlađivanje kože

Mezoterapija, prirodni lifting i lipoliza – nove terapije za podmlađivanje.

Proces starenja ne možemo zaustaviti, ali možemo da ga usporimo, da naučimo kako kvalitetno da živimo i dobro da se osećamo. To podrazumeva dosta stavki, ali početak je u tome kako mislimo, kako se odnosimo prema sebi. Ako ne vežbamo mišiće oni će atrofirati, ako ne vežbamo mozak, počećemo da zaboravljamo, skučićemo proces mišljenja, Ako ne vidimo sebe kao osobu koja ima pravo da bude srećna, zadovoljna i lepa, nećemo to ni biti, priča Jasmina Lalošević.

Doktorka Jasmina Lalošević, specijalista Evropskog instituta za naučni antiaging u Parizu, završila je Medicinski fakultet u Beogradu i specijalizaciju na VMA. Već petnaest godina prati i usavršava trendove antiaging medicine u svetu, naročito metode podmlađivanja. Član je Svetskog udruženja za antiaging medicinu i Globalhelth Network Lipolysis svetske mreže lekara licenciranih za mezoterapiju i lipolizu. Mezoterapiju je učila u Parizu. Osnivač je edukativnog centra za mezoterapiju u Beogradu, u saradnji sa francuskom laboratorijom Revitacare, vodećom u svetu u oblasti mezoterapije (www.drlalosevic.com).

Na osnovu iskustva sa stotinama žena koje sam imala priliku da upoznam, tvrdim da godine nisu nikakav poraz. Videla sam mnogo starica u tridesetim i devojaka u šezdesetim. Dobar primer je princeza Jelisaveta Karađorđević koja je lepa, krepka, vedra, šarmantna, izgleda, ponaša se, a verovatno i oseća 30 godina mlađe. Šta je starost? Ništa! Samo doživljaj koji zavisi od toga koliko energije nosimo u sebi. Ja sam napunila 41 i uopšte ne osećam da imam bilo kakve godine zato što imam bezbroj planova i toliko toga još želim da naučim, iskusim, i vidim. Planiram da rodim još jedno dete. Uslov za sreću je sklad sa samim sobom, a ja to postižem zadovoljstvom koje dobijam od posla, energije koju razmenjujem sa drugim ljudima koji uđu u moj svet, putovanjima, vežbajući jogu, igrajući tenis, i periodima samoće koje ukradem samo za sebe.

Važni su naš fizički i psihički status, ali je važno i to kako izgledamo, a moj posao je upravo to - odlaganje starenja i revitalizacija kože koja je izgubila svežinu i tonus – isključivo prirodnim metodama. Postoje i sintetičke supstance metakril, silikon i mnoge druge koje naš organizam ne poseduje, ali sam ja zagovornik pristupa da ne treba ni da ih ima, jer naše telo stari nezavisno od veštačkih tvari koje smo u njega ubacili i koje „žive svoj život” mimo njega.

Boraveći u Francuskoj videla sam koliko su Francuskinje negovane, posebno žene od pedeset, šezdeset i više godina. Šminkaju se sasvim malo, diskretno, ali su veoma dopadljive. Mnogo pažnje polažu na negu i održavanje vitalnosti, verujem da ih to čini samozadovoljnima. U inostranstvu, metode podmlađivanja kože prirodnim putem i prirodnim supstancama već su toliko ušle u svakodnevnu primenu da se izjednačavaju sa osnovnim životnim navikama poput odlaska kod zubara. Metode podmađivanja nekada su bile privilegija isključivo bogatih i javnih ličnosti. Danas su, pojavom prirodnih nehirurških inovacija na polju estetske medicine, postupci „čuvanja” kože postali dostupniji i običnim ljudima.

Proces starenja, kada o koži govorimo, usporavamo mezoterapijom, terapijskom metodom kojom budimo kožu, dajemo joj „gorivo”. Određene aktivne supstance se pomoću tankih iglica unose u kožu, u dubinu čak i do šest milimetara, a glavni zadatak joj je podmlađivanje kože lica i tela. Kokteli sadrže isključivo prirodne sastojke koji se, inače, nalaze u našem telu, ali se sa godinama gube poput hijalurona - supstance mladosti, vitamina neophodnih za revitalizaciju kože, aminokiselina i nukleinskih kiselina. Na temeljima mezoterapije zasnovana je i estetska medicina. Mezoterapijskim koktelima podmlađujemo kožu lica, vrata, dekoltea, ruku i šaka, ali i čitavog tela. Takođe postoje kokteli za regeneraciju i terapiju protiv opadanja kose.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.