Njihovo veličanstvo grudi

I u vreme kada je žena bila skrivena od glave do pete, zaklanjajući odećom čak i gležnjeve, dekolte je bio otkriven.

Uski korseti podizali su grudi čineći ih senzualnim magnetom za poglede. I danas dekolte očarava i zavodi. A nekadašnje dadilje i sluškinje, koje su nemilosrdno zatezale steznike, zamenile su edukovane prodavačice koje pomažu u izboru donjeg veša koji će najbolje pristajati vašim oblinama. Uz dobar grudnjak, ženstvenost dekoltea dodatno ulepšajte vežbama i kozmetičkim preparatima.

Prema istraživanju američke prodavnice donjeg veša Intimacy, 85% žena nosi neodgovarajući grudnjak, a 65% bi želelo da im je taj deo garderobe udobniji. U njihovim prodavnicama rade bra fit stilisti koji pomažu ženama u izboru odgovarajućeg grudnjaka, istovremeno udobnog i ženstvenog, daju savete o tome kako ga nositi, kako eliminisati masno tkivo s leđa, kao i kako pravilnim čišćenjem produžiti vek trajanja tog osetljivog odevnog predmeta.

Grudnjak kao jednačina
Zbog loše odabranog grudnjaka mogu da nastanu problemi s kičmom, slični onima koje izaziva nošenje neadekvatne obuće. S tim su teškoćama sigurno upoznate žene s većim grudima, koje se zbog neodgovarajućeg grudnjaka pogrbljuju i pate od bolova i zamora mišića vrata i leđa. Britansko društvo kiropraktičara ovako komentariše taj odevni predmet: ''Grudnjak je poput visećeg mosta. Trebalo bi da bude kvalitetan kako ramena ne bi preuzela sav posao. Neodgovarajući grudnjak loše utiče na ramena i grudni koš i može da izazove bolove u leđima''.

Britansko istraživanje iz 2007. godine potvrđuje rezultat američkog – da čak 80% žena nosi neodgovarajući grudnjak. Istraživanje je pokrenuo engleski profesor i naučnik John Tyrer sa univerziteta Loughborough kada se njegova supruga nakon celodnevne potrage za grudnjakom vratila obeshrabrena. Iako žene navodno izluđuju svoje muškarce kupovinom, ovaj britanski profesor odlučio je da pomogne svojoj supruzi i ozbiljno se uhvatiti u koštac s njenim problemom.

Utvrdio je da moderni grudnjaci pritiskaju i podižu grudi, a veliku buru izazvao je izjavom da grudnjaci šiveni i dizajnirani samo prema korpama A, B, C ili D imaju brojne nedostatke. Biranje grudnjaka prema veličini korpe slikovito je uporedio s onim što je muškarcima blisko: ''To je kao da veličinu automobilskog motora pokušavate da izmerite poklopcem za benzin''. Zato je profesor Tyrer, kao da rešava jednačinu, za svoju ženu, ali i sve ostale, dizajnirao grudnjak s naramenicama koje se ukrštaju na leđima, olakšavajući time nošenje lepog tereta.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.