Mladoliki zahvaljujući kosi

Izaberite frizuru u skladu s godinama.

Frizura

Blage kovrdže i kratka mladalačka frizura osvežiće izgled lica, a svetla kosa umanjiti godine. Simpatična ravna bob frizura izraz je mladosti. Kako biste postigli mladalački izgled, kosu napred ostavite dužu, a pozadi kraću. Bez obzira na frizuru, kosu skraćujte svakih šest do osam nedelja kako bi bila zdrava.

Boja

Upotrebljavajte boje kratkotrajnog i poludugog delovanja na prirodnoj bazi, bez amonijaka, ili kanu. Prelivi na biljnoj bazi sprečiće isušivanje, a nekoliko svetlih pramenova uz lice osvežiti boju tena. Boja kose trebalo bi da bude za dve nijanse tamnija od pramenova. Ako uočite sede vlasi, posvetlite kosu za jednu do dve nijanse. Time ćete smanjiti vidljivost sedih, ali i izrastka.

Sjaj

Maska od meda i jaja štiti kosu od isušivanja i deluje protiv lomljenja. Jaje opskrbljuje kosu cinkom koji je jača, a med joj daje vlažnost. Za ispucale vrhove dobre su maske od avokada i maslinovog ulja jer će oporaviti kosu i vratiti joj sjaj.
Regeneracija Ženama u 50-im i 60-im preporučen je pojačan unos proteina iz mesa, jaja i ribe jer podstiču rast i obnovu kose. Ako ste vegetarijanka, u regeneraciji će pomoći i vitamin B5. Potražite ga u orasima, pečurkama i žitaricama, koje će svakodnevno biti na vašem jelovniku.

Manje je više

Tajna lepe i zdrave kose je meka i nemarna frizura bez slojeva laka. Ne birajte stroge frizure, nego mladalački lepršave i slojevito ošišane.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.