ISPOVEST ŽENE U MENOPAUZI: Bila sam slomljena, a onda se dogodilo ovo...

Žene u menopauzi suočavaju se sa neprijatnim simptomima, lošim raspoloženjem i teškim promenama, ali jedna stvar vam može pomoći da se zaista osećate bolje!

Nisam znala ko je ona, žena koju gledam u ogledalu. Izgledala je kao ja, ali više nije bila ista kao pre. Ja prepoznajem njeno lice, plave oči, kožu i bore.

Njena plava kosa imala je nekoliko sedih vlasi, njen vrat pokazuje puno novih linija. Na njenom licu više nema sjaja. Ona prolazi kroz anksioznost koja je opterećuje svakog dana. Njeno raspoloženje je narušeno, energija opada. Za sve to odgovoran je pad estrogena.

Pročitajte još:

Kako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna žena

Zakasnela MENOPAUZA: evo kako utiče na zdravlje žene

Da li je moguće zatrudneti u menopauzi: istraživanja koja su iznenadila žene

Hormoni - brzi rolerkoster koji se menja i vodi nas u raznim životnim situacijama u različita mentalna i fizička stanja. Koliko je telu trudnice nemoguće da se opire ludom talasu horomna, tako je i sa ženama u perimenopauzi i menopauzi.

Poželela sam na sebi da imam zalepljenu šaljivu etiketu na kojoj je ispisano: "Oprez! Ja sam žena u menopauzi i zaista ne znam kako ću reagovati na ono što kažeš, uradiš ili ne uradiš. Moji hormoni me mogu dovesti do suza, ili mogu učiniti da ja tebe dovedem do suza."

Osećanja su pomešana, emocije pojačane, raspoloženje varira, a pogled u budućnost donosi anksioznost. U mojoj glavi i duši više ne postoje filteri za misli i emocije, sve negativno upijam poput sunđera.

Ranije sam bila više izložena stresu. Pospremanje kuće, mala deca, posao, društvemni život. Sve to je trebalo da stane u malih 24 časa. Sada ima znatno manje stresa nego prethodnih godina - karijera je u redu, deca su odrasla, imam dobre prijatelje, ali problem je što sam manje otpornije na stres, pa me mogu uznemiriti i najbanalnije stvari.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.