Masaža za vitalnost lica (1): izbrišite bore na čelu

Ostavimo za sobom uzaludnu potragu za mitskom fontanom mladosti i okrenimo se mogućnostima koje nam se nude: potrebne su nam samo ruke i dragoceni sastojci eteričnih ulja...

Jednostavna masaža lica baznim uljima u koja smo dodali prirodne anti-age sastojke odličan je saveznik u tretiranju bora. Podstiče cirkulaciju, omekšava kožu i otvara pore što omogućava aktivnim materijama da lakše uđu u kožu.

Tako se deluje na obnovu kolagena i usporava starenje, dok se ublažavaju i bore. Aromaterapeutkinja Mary Novosel objašnjava kako da primenimo masažu i vratimo koži masnoću u čemu mnogo pomažu i hladno ceđena ulja.

Za svakodnevnu masažu lica obično ne treba više od 20 ml ulja, a najbolje kombinacije se dobijaju mešavinom baznog ulja (arganovo ulje, ulje jojobe, noćurka, koštica kajsije ili divlje ruže) i eteričnog ulja (smilje, ruža, seme šargarepe, sandalovina i ylang-ylang) i dodajemo najviše tri kapi.

Anti-age joga: kako da aktiviramo i osvežimo sve mišiće lica...

Izuzetak je ulje pasjeg trna koje nije eterično, ali se zbog visoke koncentracije karotenoida dodaje u različite preparate u kapima, kao eterično ulje. Ono izrazito moćno deluje na regeneraciju kože.

Nanošenje ulja na bore

Protrljajte dlanove da budu topli i nakapajte na njih malo ulja. Nanesite ulje neposredno na vertikalne bore i to od bora mrštenja na čelu do bora smejalica oko usana i onih u uglovima usana...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.