Lepi i sedi: kako da zadržimo mladolik izgled zahvaljujući negovanoj kosi

Kao što dobar izbor odeće može osobi podariti mladoliki izgled ili joj dodati par godina više, isti slučaj je i sa frizurom! Evo grešaka koje treba da izbegavamo kako bismo izgledali mladoliko i moderno uz odgovarajuću negu kose i frizuru...

Greška broj 1: Kosa je prekratka

Ukoliko nam je kosa zdrava i bujna, nema razloga da je skraćujemo mnogo jer i prekratke frizure mogu učiniti da izgledamo starije nego što jesmo i da istaknu bore na licu. Slavni frizeri savetuju da kao kratku frizuru izaberemo stepenasti paž. On daje moderan i mladolik izgled a i biće jednostavnije za održavanje od ravno ošišane frizure.

Više: 10 grešaka u oblačenju: kako nam moda dodaje kilograme i godine

Greška broj 2: Lokne su preduge

Preduga kosa može povući lokne na dole, pa je ukupni utisak dosadan i s kojom godinom više. Za svež, mladolik izgled uz dužu kosu, frizeri predlažu paž frizuru koja dopire do ključne kosti. Asimetrična frizura  osvežava i skreće pažnju sa bora na koži.

Greška broj 3: Ne želimo da posvetlimo kosu

Ukoliko ceo život ne odstupamo od crne kose, vremenom nam ona dodaje i po jednu godinu na tri koje su realno protekle... Ekstremno crna kosa čini i bore na licu vidljivijim. Bolje je izabrati dve do tri nijanse svetliju i u topliju nijansu boje. Za tamne brinete, frizeri preporučuju boju tople čokolade.

Greška broj 4: Ne želimo ni da potamnimo kosu

Kao što previše tamna kosa nije dobar izbor, tako treba paziti i sa preterano svetlim nijansama. Kosa u boji tena je totalni promašaj, tvrde frizeri. Malo tamnija kosa u odnosu na ten daće koži zdravi izgled. Za dame svetle puti, savetuje se boja karamele.

Greška broj 5: Nedovoljno negujemo sedu kosu

Seda kosa ne mora da nužno doda 10 godina ukoliko se potrudimo da očuvamo srebrni sjaj kose. Kako da uspete u tome? Frizeri savetuju proizvode za kosu koji povećavaju sjaj i sadrže UV filtere. Kod kose koja je 50 odst osedela, treba koristiti šampon za plave i ljubičase nijanse koji će neutralisati žutu boju sedih vlasi. Ukoliko je kosa skoro cela prekrivena sedim vlasima, a pritom je suva i počela je da žuti, bolje je ofarbati se u svetloplavu kako izgledala življe.

Greška broj 6: Odlučujemo se za ekstremno kratko šišanje

Prekratka fizura može učiniti  da osoba izgleda dosta starije, iako se ova frizura smatra mladolikom. Trend ponekad čini ljude robovima pa se odlučujemo za ekstremno kratko šišanje samo zato što to odlično stoji svetskim zvezdama...

Bolji izbor za mladoliku frizuru su šiške jer mogu sakriti bore sa čela. Frizeri savetuju pre nego što se odlučite da ih ošišate da uradite jedan test. Stanite ispred ogledala i stavite ruku na čelo, a zatim ga sklonite. Koji vam se izgled više dopada? Frizeri savetuju guste šiške do sredine obrva. Dobar izbor su i šiške na stranu.

Izvor: Lisa

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.