Kako u srednjim godinama pronaći srodnu dušu: ljubav ne broji bore, godine i iskustva

Gde pronaći pravu ljubav kada se pojave prve sede...

Kada srednje godine pokucaju na vrata, kod mnogih se javlja strah i neizvesnost na polju ljubavnih, emotivnih odnosa, a najčešće pitanje je - Da li ću ikada uspeti da pronađem svoju srodnu dušu?

Hoćete, samo ako promenite negativna uverenja i počnete da gledate u novom, optimističnijem pravcu.

Svaka osoba tokom života traga za životnim saputnikom koji će postati naš saputnik na životnom putu, voljena osoba i odan prijatelj.

Da li je moguće zatrudneti u menopauzi: istraživanja koja su iznenadila ženeDa li je moguće zatrudneti u menopauzi: istraživanja koja su iznenadila ženeDa li je moguće da se u menopauzi žena ostvari kao majka...

Sa 18 i 20 godina brzo se zaljubljujemo i imamo manja očekivanja od partnera. Te prve ljubavi ostaju zauvek deo naših života i lepe prošlosti, ali se potpuno razlikuju od zrele, istinske ljubavi.

Gde pronaći pravu ljubav kada se pojave prve sede i kada iza sebe već imamo bogato životno iskustvo?

Važno je da osvestite - ljubav ne poznaje vreme, godine, niti životne situacije. Ona se pojavi kada je vaše srce spremno da je prihvati. Najpre se javlja kada razvijete ljubav prema sebi, jer jedino tada ste spremni da iskreno i potpuno volite id a budete voljeni.

Kako biste upozanli pravog partnera, ne možete ostati u zoni komfora i jadikovanjem dodatno odbijati prave ljude i dobre vibracije od sebe.

Pratite sledeće korake:

Družite se. Proširite krug prijatelja i budite spremni da u svakom trenutku možete da upoznate osobu koja će postati deo vašeg života.

Plešite. Upišite kurs plesa, upoznajte nove ljude, zabavite se, a možda će vam i ovaj predivan hobi doneti novu ljubav.

Budite otvoreni. Dozvolite da nekoga upoznate, a tek onda sudite o njemu. Srodne duše se povezuju na mentalnom nivou.

Odbacite strah. Otpustite negativna iskustva iz prošlosti, ne plašite se zbog njih da pružite šansu novim ljubavima. Stare rane su tu da ih zalečimo, a ljubav je za to najbolji lek.

Radite na samopouzdanju. Svakog dana sebe podsetite na svoje kvalitete i na to da zaslužujete da vam se ljubav dogodi.

Pratite samo svoj put. Ne dozvolite da vas opterećuje mišljenje okruženja, već pratite svoj unutrašnji glas i uživajte us vakom trenutku.

Dočekajte promene otvorenog srca. Svaka promena ima svoju težinu, naročito kada se u promenu upletene emocije. Ali nova vrata se ne mogu otvoriti ako tapkate u zoni komfora i plašite se rizika.

10 velikih grešaka koje prave žene u srednjim godinama: evo šta treba da izbegnete u 40. i 50. godinama10 velikih grešaka koje prave žene u srednjim godinama: evo šta treba da izbegnete u 40. i 50. godinama10 velikih grešaka koje prave žene u srednjim godinama!

Godine nisu prepreka. Negativna percepcija da nas godine sprečavaju da doćivimo istinsku ljubav i upozanmo pravog partnera, nema nikakvu dobrobit. Ona čini da se osećamo uplašeno, anksiozno i gubimo samopouzdanje. Otpustite je već danas.

I najvažnije, vi ste već sada, iako ste sami, celovita ličnost koja treba ljubav da poseduje unutar sebe. Nije vam potrebna druga polovina da biste živeli svoju svhu. Srodna duša dolazi kako biste osetili još veće blagodeti života i uspeli zajedno da se razvijate, kao poseban entitet.

Zavolite sebe i ljubav će doći!

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.