Kako prevazići teške emocije u menopauzi: tehnike za koje svaka žena treba da zna

Menopauza je period života u kojem se mnoge žene suočavaju sa teškim i negativnim emocijama - evo šta vam može pomoći da ih prevaziđete...

Kako se nositi sa teškim emocijama?

Žene mi se često žale na promene raspoloženja, čiji su najčešći uzroci učestali stresovi, nezavršeni poslovi tokom prve polovine života, gubici koje nismo oplakali, ono važno što nismo završili. Situacija izgleda kao da smo sišli u podrum i pronašli kutije koje treba posložiti ili pobacati.

Dobro je suočiti se i raščistiti sa sopstvenim nezavršenim poslovima. Kao podrška u tom procesu dobra je akupunktura, homeopatija i fizičko vežbanje.

Raspoloženje će sigurno podići fizička aktivnost, šetnja i boravak na čistom vazduhu.

Ako ste ušli u menopauzu, ovo morate da znate: evo kako sačuvati zdravlje bez rizičnih hormonskih terapijaAko ste ušli u menopauzu, ovo morate da znate: evo kako sačuvati zdravlje bez rizičnih hormonskih terapijaSaznajte kako vam joga može pomoći da uspešno prevaziđete simptome menopauze.

Za zdravlje žene vrlo je važna blagonaklonost prema drugima, ali i prema sebi.

Te emocije uvek treba podsticati i negovati, nasuprot drugim, teškim i destruktivnim.

Nije srećna samo ona žena koja je gvozdenom disciplinom izbegla bolesti, već ona koja je svoj život srećno proživela i bavila se onim čim je želela, a sve prepreke i teške trenutke savladavala ljubavlju.

Biološko i hronološko vreme ne moraju da teku paralelno. Vreme kada žena ulazi u menopauzu, način na koji nosi svoje iskustvo i godine najviše zavise od nje same. Životne okolnosti određuju mnogo toga, ali je naš stav prema životu presudan.

Zakasnela MENOPAUZA: evo kako utiče na zdravlje ženeZakasnela MENOPAUZA: evo kako utiče na zdravlje ženeKako na zdravlje žene utiče zakasnela menopauza...

Kada osete zbrku u umu i telu, ja svojim pacijentkinjama kažem da se umire, da dišu jajnicima, da usmere ljubav, prihvatanje i razumevanje prema svom telu. Žene su danas, čini se, više nego ikad, pod ogromnim pritiskom tereta da moraju biti superžene: i one su sklone da prihvataju sebe i svoje telo samo kao mladoliko, da se grčevito drže podmlađivanja, raznih estetskih intervencija, izgladnjivanja, a iza svega toga stoji – strah.

Tajna lepote u svim godinama žene je u unutrašnjem zadovoljstvu. A ono se nikad ne postiže na brzinu i na silu. „Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost”, kaže Monika Beluči.

Izvor: Sensa

Marija Zatezalo

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.