Kako izgubiti kilograme tokom menopauze: 4 navike koje regulišu hormone i podstiču mršavljenje

Hormonski disbalans uzrokovan menopauzom često podstiče gomilanje masnih naslaga, a evo kako sa 5 zdravih navika da rešite ovaj problem!

vaka žena želi da izgleda što je bolje moguće i ima savršeno telo bez obzira na godine. Ako mislite da je nemoguće stesati se posle menopauze, grešite! Samo treba obratiti pažnju na određene faktore i pronaći idealnu opciju za vas, piše Stil.

Nije lako izgubiti kilograme tokom menopauze, pre svega zbog hormonskih promena koje usporavaju metabolizam, ali ako redovno vežbate i hranite se zdravo, brzo ćete ostvariti svoj cilj.

3 namirnice koje treba da jedu žene u menopauzi: hrana koja vraća hormon estrogen u ravnotežu3 namirnice koje treba da jedu žene u menopauzi: hrana koja vraća hormon estrogen u ravnotežuHormonska neravnoteža je prirodna pojava u menopauzi, a evo kako da na prirodan način rešite manjak estrogena!

Donosimo nekoliko jednostavnih pravila ishrane koja će vam pomoći da ostvarite željenu kilažu nakon menopauze. Ako se ih se pridržavate, ne samo da ćete smršati tokom menopauze već ćete poboljšati svoje zdravlje.

1. Smanjite unos ugljenih hidrata

Kada odete u prodavnicu da kupite namirnice, izbegavajte one sa ugljenim hidratima. Ne kupujte beli hleb, slatkiše, beli pirinač, prerađenu hranu i druge "štetne" proizvode. Zamenite ih onima za celim zrnom poput integralnog hleba, integralnog pirinča i kinoe.

2. Balansirajte ishranu sa povrćem

Tokom menopauze, primetićete da će neke promene u ishrani biti jako teško da napravite. Zato treba da jedete više povrća. Ono će vas zasititi, a ima malo kalorija.

Možete jesti povrća koliko god želite. Uvrstite u ishranu sveže povrće poput brokolija, tikvica, paprika, paradajza, šargarepe, krastavca i karfiola.

Čaj koji treba da piju žene u menopauzi: ovaj napitak sprečava neprijatne simptomeČaj koji treba da piju žene u menopauzi: ovaj napitak sprečava neprijatne simptomeValunzi, odnosno talasi vrućine i znojenja tokom menopauze, predstavljaju najneprijatniji simptom u ovom periodu ženinog života,…

3. Povećajte unos namirnica bogatim kalcijumom

Nakon menopauze, nivo kalcijuma u organizmu dosta će se smanjiti, te možete osetiti simptome poput umora, lomljenja kose, krhkih noktiju, grčeva u mišićima itd. Kako biste sprečili ove simptome, trebalo bi da u ishranu unesete više orašastih plodova, mleka, jogurta i sira. Takođe, fizička aktivnost je ključna.

4. Izbegavajte konzumiranje crvenog mesa, a jedite više ribe

Ako želite da izgubite kilograme, trebalo bi da izbegavate crveno meso i zamenite ga ribom. Riba i morski plodovi su veoma korisni za vaše zdravlje i gubitak kilograma.

Kao što vidite, ova pravila su veoma jednostavna, ali i efektna. Pridržavajte ih se kako biste dostigli željenu težinu nakon menopauze.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.