Kako da smanjite stres u menopauzi: 5 načina da ponovo postanete srećna i zadovoljna žena

Menopauza treba da bude period u kojem ćete se posvetiti sebi, zdravlju i načinu kako da u novom dobu budete srećna i zadovoljna žena - ovih 5 načina pomažu da smanjite sres!

Mnoge žene u menopauzi zbog fizičkih i psiholoških promena doživljavaju stres, ali situacija nije toliko negativna kako nam izgleda, piše Lovesensa.

Hormonske promene u menopauzi često uzrokuju stres, anksioznost, osećaj depresije i izolovanosti. Promene na telu, višak kilograma, strah od promene - sve to uzrokuje gubitak samopouzdanja i nezadovoljstvo, ali na prirodan način i uz promenu nekoliko navika, svaka žena može napraviti svoj mali antistres program tokom menopauze i vratiti dobro raspoloženje.

3 rizična simptoma menopauze: evo na šta žene u klimaksu obavezno treba da obrate pažnju3 rizična simptoma menopauze: evo na šta žene u klimaksu obavezno treba da obrate pažnjuSimptomi menopauze su poznati, ali ponekad pojačani signali klimaksa mogu biti znak da je potrebno da odete kod lekara! Evo na…

Kada ste pod stresom vaše telo luči dva hormona, kortizol i adrenalin. Ovi hormoni nastaju u delu endokrinog sistema, odnosno stvara ih nadbubrežna žlezda. U menopauzi jajnici slabije luče estrogen i progesteron, pa dolazi do određenih promena u telu. Stres zbog dobijanaj kilograma, loših rezulatat na poslu, slabe koncentracije i loših partnerskih odnosa, podstiče lučenje koritzola koji smanjuje već smanjenje zalihe progesterona u telu.

Simptomi koji ukazuju na povišen nivo kortizola su: nesanica, nedostatak energije, česte prehlade, potreba za nezdravom i brzom hranom, problemi sa varenjem i nadimanje stomaka, gojaznot (najčešće taloženje masnih naslaga oko struka), smanjenje želje za seksom, loše raspoloženje i pojačani bolovi.

Stres može negativno da utiče na zdravlje, a svaka stresna situacije ili napad panike može biti okidač za ozbiljna oboljenja. Stručnjaci predlažu 5 jednostavnih tehnika koje pomažu da se žene u menopauzi oslobode stresa i tenzije.

1. Izbegavajte šećer

Regulišite način ishrane tako što ćete smanjiti konzumaciju šećera, jer veliki unos šećera uzrokuje lučenje kortizola.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.