Jesenji zadaci

Iako nam je stigla jesen, naša koža i dalje traži negu, našu pažnju i nežnost. Ne zaboravite, koža se najbolje hrani iznutra, ali bitno je i ono što stavljamo na nju

Kao što na etiketama fine odeće od osetljivih tkanina piše handle with care, takav natpis trebalo bi da stoji i na telu posle povratka s mora. Kosa i koža su, koliko god pazili na njih tokom sunčanja i kupanja, dehidrirale i potrebna im je dobra terapija regeneratorom, odnosno intenzivna hidratacija. Obavijte se molekulima regenerativnog delovanja da bi vaša koža postala nežna i meka, a preplanuli ten trajao što duže.

Pravilna nega


Kraj leta predstavlja idealno vreme da koža zablista punim sjajem

jesen glavnaPošto je tokom leta apsorbovala Sunčeve zrake da bi mogla da proizvede vitamin D, održavajući prirodan stepen vlažnosti i usporavajući starenje, koža svakog dana pokušava da obnovi i očuva svoju lepotu. Iako veći deo zadatka uspeva da obavi sama, potrebna joj je i vaša pomoć. Svakom pegicom, osipom ili borom, osećajem zatezanja i hrapavosti, ona nas poziva da joj pomognemo u obnavljanju. Zbog toga je kraj leta idealno vreme za pojačanu negu kože, posebno hidrataciju.
Prvi korak u nezi tela i lica jeste piling koji će površini kože vratiti glatkoću i elastičnost i sprečiti ljuštenje i perutanje. Za lice odaberite blag piling. Posle sunčanja idealan je onaj bez abrazivnih čestica, tj. onaj koji se ne utrljava nego nanosi kao maska. Za telo je bolji izbor piling sa abrazivnim česticama koji sadrži i eterična ulja, pa ne isušuje kožu.

Iako hidrataciju smatramo jednostavnom, često grešimo negujući kožu. Mnoge žene veruju da će, ako nanesu veću količinu hidratantne kreme, bolje navlažiti suvu kožu, a tako zapravo čine da samo manja količina vlage, odnosno kreme, uđe u nju. Jedno od glavnih pravila jeste umerena upotreba hidratantnih preparata. Ako preteramo sa hidratacijom, oslabićemo prirodnu sposobnost vlaženja, što će kožu učiniti zavisnom od kozmetičkih preparata. Koža će se vremenom svejedno isušiti usprkos obilnom nanošenju hidratantnih proizvoda jer će izgubiti prirodnu sposobnost održavanja vlage.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.