Da li ste spremni na ljubavni sastanak i posle 50. godine: 4 načina da prebrodite sve strahove

Mnoge brige i strahovi sprečavaju nas da se posle "izvesnih" godina i razvoda, rastanaka i sličnih emotivnih "brodoloma" upustimo ponovo u avanturu upoznavanja potencijalnih partnera...

Ne vredi brinuti o tome šta je moglo da se desi - da je trebalo, desilo bi se, kaže omiljena uzrečica!

A upravo mnoštvo bezrazložnih briga i strahova sprečava nas da se posle "izvesnih" godina i razvoda, rastanaka i sličnih emotivnih "brodoloma" upustimo ponovo u avanturu upoznavanja potencijalnih partnera.

Lisa Koupland je i sama prošla tim trnovitim putem, posle dva razvoda i nekoliko neuspelih poznanstava preko Interneta. Razgovor sa lajfkouč specijalistom za upoznavanje partnera pomogao joj je, ali i otkrio da mladim ženama ne može da se do kraja poveri. Zato je, proučavajući muke njoj sličnih i upoređujući alate koji mogu da pomognu svim generacijama, napravila sopstveni sistem za pomoć ženama starijim od 50 godina.

O ljubavi, ljudima i prijateljstvu: 20 životnih lekcija koje smo naučili od Malog princa...

1. Donesite odluku da više nema izgovora.

Ono što nama izgleda kao sasvim dobar "razlog" može, zapravo, biti običan izgovor. A upravo izgovori mogu biti prepreka da najzad upoznamo onog Pravog. Sjajnih ljudi ima svuda, tako da je rečenica "više nema pravih" običan izgovor. Takve su i rečenice "nemam vremena da se s nekim upoznajem", "nemam vremena za zabavljanje" a naročito rečenica "svi muškraci su kreteni" - običan spisak izgovora.

Izgovorima se obično služimo onda kad smo nesigurni i ne znamo šta da radimo. Zato, ako ih primetite u svom repertoaru, proverite da li vas upravo želja da ostanete u bezbednom "singl" izdanju navodi da nalazite izgovore. Takođe, proverite da li zaista želite saputnika u životu: možete imati ili izgovore ili rezultate. Šta je vaš izbor?

2. Ne borite se protiv straha. Strahujte i - krenite na sastanak.

Strahove često izaziva ego, čuvajući nas tako od povreda. Ako i sama pomisao na ljubavni sastanak u vama izaziva strah - od odbacivanja, poniženja, greške, nepoznatog - to je potpuno prirodno i svojstveno je svima. Ono po čemu se žene koje upoznaju odgovarajuće partnere razlikuju od žena koje ostaju same jeste u tome što one odlaze na ljubavne sastanke uprkos strahu.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.