Čaj koji treba da piju žene u menopauzi: ovaj napitak sprečava neprijatne simptome

Valunzi, odnosno talasi vrućine i znojenja tokom menopauze, predstavljaju najneprijatniji simptom u ovom periodu ženinog života, a evo koji čaj može pomoći da se rešimo ove tegobe!

Pojedini ljudi muku muče sa noćnim znojenjem, naročito žene u menopauzi. Pošto najčešće i ne znaju uzroke za takvo stanje, u potpunosti mogu da im se poremete navike spavanja uz pojavu nesanice i stresa.

Napitak od peršuna protiv kamena u bubregu: eliskir koji čisti organe (RECEPT)Napitak od peršuna protiv kamena u bubregu: eliskir koji čisti organe (RECEPT)Napitak koji pomaže kod tegoba usled kamena u bubregu - evo kako da napravite domaći lek od peršuna!

Stručnjaci podsećaju da ovo neprijatno stanje mogu da izazovu menopauza, hipoglikemija, hormonski i neurološki poremećaji, lekovi, infekcije i upale, karcinom...

Za otklanjanje ovog vida znojenja, najčešće pogađa žene u menopauzi, čaj od žalfije je najbolji lek od davnina. Biljku poparite na uobičajeni način i na duži vremenski rok pijte čaj ujutru na prazan stomak. Ovaj čaj organizam čisti od materija koje izazivaju znojenje.

Napitak koji reguliše nivo šećera u krvi (RECEPT)Napitak koji reguliše nivo šećera u krvi (RECEPT)Ako imate problema sa šećerom, svakog jutra popijte ovaj lekoviti napitak!

Žalfiju možete da pripremite i na drugi način, tako što ćete od 6 do 8 g izmrvljenog lista biljke stavljati u jelo kod glavnog obroka. Na ovaj način ne samo da se uklanjaju uzročnici znojenja noću, već se leče i kašalj, gušobolja i želudačni katar.

Izvor: Novosti

Z. O. J.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.