Ako ste žena u 50. godinama, budite srećne: evo šta ovaj životni period zaista donosi

Evo šta se menja u životu svake žene nakon 50. rođendana...

Jedna od mojih poznanica bila je preplašena što će napiniti 50. godina, a sada ima 52. godine i srećniji je nego ikada u životu, piše Lovesensa.

Sve čega se plašite i od čega strepite u 50. godinama iznenada se preokrene i počinjete da shvatate da ste trenutno na najlepšoj životnoj stazi. Uživate u svojoj zrelosti i povezujete se samo sa divnim ljudima koje želite u svom životu.

Bez obzira da li se približavate 50. rođendanu ili ste već prekoračili tu granicu, vreme je da razumete pravu lepotu srednjeg životnog doba.

Da li je moguće zatrudneti u menopauzi: istraživanja koja su iznenadila ženeDa li je moguće zatrudneti u menopauzi: istraživanja koja su iznenadila ženeDa li je moguće da se u menopauzi žena ostvari kao majka...

Mnogi će iskoristiti kao kontra argument to što se u ovom periodu događa menopauza i kriza srednjih godina. Ali to je samo jedan prirodni tok stvari koji nam daje šansu i lekcije da se još više razvijamo. Iako ste u menopauzi, očekujete uničiće i broj svećica na torti se povećava, to ne znači da treba odustati od svojih snova.

Mnoge žene u šali porede 50. godine sa periodom adolescencije. Iako predivan, ni ovaj period nije tako jednostavan jer ponovo pokušavamo sebe da pronađemo u tom brzom rolerkosteru koji se zove život. Hormoni donose značajne promene, raspoloženje se menja, ali ako zaista prihvatimo svoje gdodine, bićemo neverovatno srećni i ispunjeni.

Postoji fraza da su 40. godine nove 20. a 50. nove 25, ali to je velika zabluda. U 50. godinama možemo imati znatno bolji život nego sa 25!

Sada ste dosegnuli pravu zrelost, možete apsolutno da uživate u svim znanjima i iskustvima koje ste stekli u životu. Mladost ne mora da podrazumeva radost, kao što starost ne mora da je isključuje.

U prelepim 50. godinama postajete nežniji i naučili ste zaista da volite sebe.

Sociološkinja Karen Glazer sa King's Univerziteta u Londonu objašnjava kako hormoni utiču na ženu u 50. godinama:

Ako je u prethodnim godima žena rađala decu, oni su sada tinejdžeri ili su možda još stariji.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.