Abeceda neoperativnog podmlađivanja

Lepota kao imperativ nas samih, ne okoline...

Abeceda neoperativnog podmlađivanja

Abeceda neoperativnog podmlađivanja

Lepota je deo nas, ona je u nama i mi je isijavamo. Lepota, kao potreba da sebe i svet oko sebe tako doživljamo. Vitalni smo i lepi onoliko dugo koliko mi to želimo. Sve što činimo treba da je u skladu sa onim kako se osećamo. Ako je informacija o lepoti, naš odraz u ogledalu, onda je za povratnu informaciju potrebno da radimo i na svom fizičkom izgledu, kao što radimo i na mentalnom, duhovnom, jer smo svesna bića. Metode podmlađivanja treba da su što prirodnije i da doprinose kvalitativnom poboljšanju stanja naše kože, našeg tela, a ne da imaju za cilj samo estetsku transformaciju.

Lepa koža je pre svega zdrava, čista i negovana koža. Treba znati da se ćelije naše kože normalno obnavljaju i da je potrebno povremeno odstraniti mrtve ćelije koje se gomilaju na njenoj površini, kako bi koža „prodisala”. Jednom mesečno bilo bi poželjno uraditi tretman mikrodermoabrazije. Osim kod masnih koža sa proširenim porama koje se brzo pune, kada je potrebno ovaj tretman uraditi u seriji tretmana na nedelju dana dok se ne postigne optimalan rezultat. Mikrodermoabrazijom se, uz pomoć najfinije dijamantske brusilice i uz pomoć vakuuma, otklanjaju odumrle ćelije epiderma i koža vraća svoj sjaj i glatkoću. Pravilno urađena mikrodermoabrazija na izaziva nikakve reakcije crvenila i iritacije.

Osim mikrodermoabrazije koju možemo raditi u toku cele godine, na raspolaganju su nam i razne vrste pilinga, koji se po pravilu rade u periodu jesen, zima i rano proleće. Ovim tretmanima koža se „otvara”, pa je neposredno nakon mikrodremoabrazije ili blagog pilinga optimalno uraditi mezoterapiju lica, čime se tretman smatra kompletnim. Mezoterapijom se koža budi. Veliki broj tačno doziranih uboda tankim iglicama stimuliše kožu na regeneraciju. Bude se fibroblasti da proizvode nov mlad kolagen, stimuliše se produkcija hijalurona, poboljšava se metabolizam kože. Određene aktivne supstance se pomoću veoma tankih iglica unose u kožu na dubinu od dva do šest milimetara, a glavni zadatak je podmlađivanje kože. Mezoterapijski kokteli sadrže isključivo prirodne supstance kao što su vitamini, minerali, amino kiseline, nukleinske kiseline, hijaluron.... Shodno stanju kože postoje tačno određeni sastavi koktela koji se koriste.

Za umornu kožu, kojoj je potrebna revitalizacija, za kožu osobe koja konzumira duvan, kao i kod kože sklone hiperpigmentacijama, koriste se kokteli sa većim procentom vitamina, kao antistres terapija kože. Postoje kokteli kojima se stimuliše učvršćivanje kože (potrebni su uglavnom starijim kožama), ali i oni koji pročišćavaju kožu i utiču na smanjenje lučenja lojnih žlezda. Kod mezoterapije regeneracije, koja obiluje amino kiselinama i hijaluronom, vrsta koktela i količina hijalurona koja se koristi uslovljena je starošću pacijenta.

Preporučuje se serija od tri tretmana koji se rade u kraćem vremenskom periodu – inicijacija, a potom mezoterapija održavanja u vremenskom intervalu zavisno od stanja kože. Mezoterapija je terapija kojoj je poželjno podvrgavati se povremeno tokom čitavog  života, kako bi koža bila što duže vitalna. Što ranije se ovoj terapiji podvrgnemo, uz pravilan terapijski pristup odabiru aktivnih supstanci, duže ćemo održavati prirodnu vitalnost kože.

dr Jasmina Laloševič

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.