6 velikih grešaka koje žene prave u 50. godinama: mogu biti pogubne po zdravlje

Evo kojih 6 grešaka svaka žena u 50. godinama treba da izbegne!

Srednje doba života uglavnom donosi ženama specifične izazove po pitanju zdravlja, ali dobra vest je da ukoliko im ispravno proistupite, oni vas neće sputavati u svakodnevnim aktivnostima i zadovoljstvima, piše Lovesensa.

Kada izgasite 50. svećica na torti, važno je da donesete određene ključne odluke koje se tiču zdravlja. Svi znamo koliko je važno da se pravilno hranimo i redovno vežbamo, ali to nije sasvim dovoljno. Važno je izbeći neke opšte greške po pitanju zdravlja koje žene često prave nakon 50. rođendana.

Zakasnela MENOPAUZA: evo kako utiče na zdravlje ženeZakasnela MENOPAUZA: evo kako utiče na zdravlje ženeKako na zdravlje žene utiče zakasnela menopauza...

Evo kojih 6 grešaka svaka žena u 50. godinama treba da izbegne:

1. Ne brinem o zdravlju srca

Menopauza ne donosi sa sobom kardiovaskularna oboljenja, ali život koji smo vodili, loše navike i genetska predispozicija, mogu izazvati da se prvoi znaci srčanih mana pojave u 50. godinama života - ističe Američka asocijacija za zdravlje srca. Zato je važno redovno ići na preglede i kontrolisati zdravlje kardiovaskularnog sistema. Nikada nije kasno da promenite navike i počnete pozitivno da utičete na svoje zdravlje.

2. Moram da trpim neprijatne simptome menopauze

Ovu veliku zabludu i grešku pravi sve više žena. Neprijatni simptomi poput valunga, pojačanog apetita, znojenja, lošeg raspoloženja ili hormonskih problema, mogu se rešiti na razne prirodne načine. Postoje određeni alternativni lekovi, biljni tretmani i tehnike opuštanja koje vam mogu pomoći da izađete na kraj sa ovim simptomima.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.