3 sastojka koja olakšavaju menopauzu: napitak za svaki dan

Ženama u menopauzi neretko je potrebna pomoć da prođu kroz ovu životnu fazu. Prirodni napitak od ova tri sastojka olakšaće simptome.

Nikad ne smete da dozvolite sebi da dehidrirate, jer to dovodi do nekih ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su:

- krv postaje gušća pa ne može da dođe do bržeg protoka, što opet izaziva visok krvni pritisak i holesterol.

- Imate rizik od gojaznosti, dijabetesa tipa 2 pa čak i mogućnost pojave raka.

Ispijanje vode mora da bude navika koju ćete uvek sprovoditi ujutru, u podne i uveče. 2 čaše vode na prazan želudac, 2 čaše vode pre ručka, i čaša vode posle večernjeg tuširanja! Ukoliko voda nije vaše piće, probajte da pijete ovaj napitak od kurkume, đumbira i meda koji ima nekoliko zdravstvenih pogodnosti:

3 čaja koja treba da pije svaka žena u menopauzi: sprečite oboljenja, neprijatne simtome i višak kilograma3 čaja koja treba da pije svaka žena u menopauzi: sprečite oboljenja, neprijatne simtome i višak kilogramaČajevi koji pomažu u menopauzi - evo koje biljke sprečavaju neprijatne simptome kod žena i oboljenja!

Kurkuma

Kurkuma je u stanju da spreči bolesti srca. Ona sprečava zgrušavanje krvi, reguliše krvni pritisak.. Izuzetno je dobra za mozak. Istraživanje iz 2014. godine kaže da kurkuma može povećati rast nervnih ćelija u mozgu za čak 80 posto. Stručnjaci preporučuju kurkumu u lečenju Alchajmerove bolesti, kao i žrtvama moždanog udara kako bi obnovili funkcije mozga.

Đumbir

Đumbir ima snažna antiupalna i antioksidativna svojstva. Izraelsko istraživanje je pokazalo da ima odlične rezultate u lečenju srca, smanjenju holesterola, sprečava pojavu "lošeg" holesterola, te sprečava aterosklerozu. Đumbir koristi mozgu tako što povećava nivo neurotransmitera koji poboljšavaju pamćenje, fokusiranje, bolji san, koncentraciju i td...

10 stvari koje svaka žena u menopauzi treba dobro da zapamti: ovako ćete sprečiti bolest i loše raspoloženje10 stvari koje svaka žena u menopauzi treba dobro da zapamti: ovako ćete sprečiti bolest i loše raspoloženjeMenopauza može postati divan period života, bez neprijatnih simptoma i pada energije! Evo kojih 10 navika treba da usvoji svaka…

Med

Med poboljšava zdravlje mozga pogotovo kod žena u menopauzi. Zahvaljujući antioksidansima u medu, možemo sprečiti oštećenja moždanih ćelija. Istraživanja sprovedena u Iraku su zaključila da med može da spreči demenciju, te da može da poveća cirkulaciju u mozgu.

Za ovaj napitak potrebno je: 1 šolja + 3 šolje vode; 4 kašičice kurkume; 4 kašičice praha đumbira; prstohvat crnog bibera; 1/4 šolje meda.

Priprema: U jedan mali lončić stavite đumbir, kurkumu i crni biber. Prelijte sa šoljom vode. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim isključite ringlu. Kada se tečnost malo ohladi dodajte med i sve ostavite još sat vremena da stoji. A može da ostane i preko noći. Nakon toga kroz gazu procedite smesu. A onda ovoj smesi dodajte još 3 šolje vode. Sve to čuvajte u frižideru i pijte tokom dana.

Izvor: Stil

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.