3 male tajne za mladoliko lice i dugovečnu lepotu: nijedna nije krema protiv bora

Žene koje izgledaju mladoliko uvek poštuju ova tri pravila!

Bore su zapisi našeg života, svaka predstavlja jedan osmeh, jednu suzu ili godinu u kojem su vam se možda dogodile predivne životne stvari. Međutim, svako od nas pomalo želi da odloži starenje i nastanak bora, i što duže sačuva zdrav izgled kože i mladolikost u licu.

Antirid i antiage kozmetika nije jedini način da usporite starenje kože lica, već postoje tri tajne koje imaju znatno bolji efekat u prevenciji bora.

Skinite bore sa lica, zategnite kožu vrata i podignite kapke: moćne joga vežbe lica vraćaju mladolikostSkinite bore sa lica, zategnite kožu vrata i podignite kapke: moćne joga vežbe lica vraćaju mladolikostŽivimo u vremenu u kome se starost doživljava kao sramota, pokazatelj neuspeha, neki bi rekli i kazna, usled čega smo svedoci…

Žene koje neguju sebe i izgledaju mladoliko uvek poštuju ova tri pravila:

1. Nahranite sebe, nahranite svoju kožu

Možete imati najkvalitetniju i najskuplju kozmetiku, ali, ukoliko se ne hranite zdravo i ne unosite vitamine i minerale koji su važni za vašu kožu, svaki trud će biti uzaludan. Istraživanje Američke Akademije za dermatologiju ukazuje na snažnu vezu između načina ishrane i pojave bora.

Stručnjaci ističu da postoji hrana koja uzrokuje i ona koja smanjuje rizik od pojave bora. Ukoliko želite da duže ostanete mladoliki, onda ograničite unos crvenog mesa, rafinisanih žitarica, prerađene hrane i alkohola. Konzumirajte hranu koja je bogata antioksidansima, ima protivuplano dejstvo, bogata je vitaminima, mineralima i vlaknima.

Namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A, C i E, pozitivno utiče na elastičnost i izgled kože. Preporučujemo konzumiranje avokada, borovnica, lososa, semenki i orašastih plodova. Takođe, redovno hidrirajte organizam i potrudite se da svakog dana unesete dovoljno vode. Osim što je dobro za zdravlje, imaće i pozitivan efekat na lepotu kože.

2. San je ključan za lepotu

Tokom sna energija tela se obnavlja, i zato je kvalitetan san ključan za zdravo funkcionisanje organizma. Isti slučaj je i sa lepotom. Koža se tokom sna obnavlja i odmara, naročito ako često nosite šminku. Zato je 7 do 8 sati sna dnevno neophodno ako želite da odložite pojavu bora i proces starenja kože. Kada ste naspavani, na vašoj koži se to odmah vidi - lice izgleda mladoliko, sveže i odmorno.

Studija obnavljena u Časopisu Estetske operacije ističe da spavanje u određenoj pozi može doprineti anti-age nezi kože. Ispitivanja su dokazala da osobe koje spavaju na stomaku ili boku imaju izraženije bora, za razliku od onih koji spavaju na leđima.

BORE nisu samo znakovi starenja: položaj i dubina bora otkriva kakvo nam je psihičko i fizičko ZDRAVLJEBORE nisu samo znakovi starenja: položaj i dubina bora otkriva kakvo nam je psihičko i fizičko ZDRAVLJEPsihologija bora - položaj i dubina bora na licu pokazuju koji organ je ugrožen i koje emocije loše utiču na mentalno zdravlje!

3. Uvek skinite šminku

Kada se vratite kući nakon dugog dana na poslu, neophodno je da skinete šminku i dopustite koži lica da se odmori.

Kada je koža često dugo pod šminkom, pore se zatvaraju i to može uzrokovati pojavu bora, ispucale usne i iritaciju u području oko očiju.

Za skidanje šminke koristite organsku micelarnu vodu ili nežne sapune za lice na prirodnoj bazi.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.