3 čaja koja treba da pije svaka žena u menopauzi: sprečite oboljenja, neprijatne simtome i višak kilograma

Čajevi koji pomažu u menopauzi - evo koje biljke sprečavaju neprijatne simptome kod žena i oboljenja!

Menopauza je životni period kod žena u kojem se menja hormonska ravnoteža i izostaje menstrualni ciklus, ali ovo stanje donosi i broje neprijatne simptome i rizik od različitih oboljenja, piše Lovesensa.

Najčešći simptomi menopauze su talasi vrućine (valunzi) i nagla promena raspoloženja, ali javljaju se i suvoća vagine, opadanje kose i dobijanje na težine. Žene u menopauzi imaju veći rizik da obole od osteoporoze. Međutim, umesto hormonskih terapija, postoje razni prirodni načini koji pomažu da sačuvate fiziko i mentalno zdravlje u menopauzi. Stručnjaci preporučuju da već u periodu pred menopauzu počnete da pijete ova tri lekovita napitka.

Najbolji lek za mršavljenje: ako želite da smanjite nadutost i gasove, izbegavajte ove 3 namirniceNajbolji lek za mršavljenje: ako želite da smanjite nadutost i gasove, izbegavajte ove 3 namirnicenadimanje stomaka, višak kilograma i gasovi su problem koji sve više pogađa puno ljudi, ali jedna Engleskin ja otkrila je kako je…

Čaj od konopljike preporučuje se u periodu perimenopauze i vrlo je efikasan u regulisanju talasa vrućine i smanjuje bolove u grudima (mastodinija). Ova biljka u sebi sadrži progesteron, pa je odlična u uspostavljanju hormonske ravnoteže između progesterona i estrogena. Konopljika se ne preporučuje onima koji uzimaju hormonsku terapiju povodom začeća, imaju karcinom dojke ili Parkinsonovu bolest.

Crvena detelina pomaže kod valunga i reguliše noćno znojenje kod žena u menopauzi. Takođe, ova biljka je odlična za smanjenje visokog pritiska, čuva zdravlje kostiju i jača imunitet. Crvena detelina sadrži fitoestrogen koji pomaže da uspostavimo hormonalni balans u telu.

3 rizična simptoma menopauze: evo na šta žene u klimaksu obavezno treba da obrate pažnju3 rizična simptoma menopauze: evo na šta žene u klimaksu obavezno treba da obrate pažnjuSimptomi menopauze su poznati, ali ponekad pojačani signali klimaksa mogu biti znak da je potrebno da odete kod lekara! Evo na…

Tokom 2009. gopdine dokazano je da zeleni čaj jača strukturu kostiju i smanjuje rizik od preloma, naročito kod žena koje su ušle u menopauzu. Zeleni čaj sadrži antioksidante, kofein i EGCG (epigalokatehin galat). EGCG ubrzava metabolizam, sprečava taloženje masnih naslaga i podstiče mršavljenje. Zeleni čaj treba da izbegavaju osobe koje imaju problem sa nesanicom.

Ukoliko ste ušli u menopauzu, na prirodan način regulišite neprijatne simptome i uživajte u novom periodu života koji donosi divna iskustva. Sve navedene čajeve pripremate na isti način, tako što u šolju vruće vode sipate kašičicu biljnog čaja.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.