Telo bez celulita

Ako želite da doterate svoj “akt” u kupaćem kostimu ili bez njega, i oslobodite se celulita, kombinujte najbolje metode.

Telo bez celulita

Telo bez celulita

U kozmetičkim salonima i wellness centrima mnogobrojni su tretmani za uklanjanje celulita, a na policama parfimerija sve je više preparata za oblikovanje figure i izglađivanje pomorandžine kože. Međutim, pre nego što se odlučite za losione i masaže, steknite naviku redovnog vežbanja i promenite način ishrane.
„Treba izbegavati slanu i jako začinjenu hranu, grickalice, suhomesnate proizvode, ribu iz konzerve i alkoholna pića. Smanjite unos masne hrane, posebno crvenog mesa, savet je nutricionista. „S druge strane, jedite što više voća i povrća i integralnih žitarica. Ukratko, pobrinite se da se pravilno i zdravo hranite. Držite se mediteranske kuhinje koja je bogata povrćem, ribom i maslinovim uljem. Uz to, važno je i vežbanje i konzumiranje dva litra vode ili biljnog čaja na dan.“
Pojavu celulita dodatno pogoršavaju stres, pušenje, preuska odeća i nedostatak kretanja. Deo krivice za jastučiće na bedrima možete prebaciti na gene zbog kojih možete biti skloniji celulitu, a i ženski polni hormon estrogen smatra se jednim od glavnih krivaca. Zbog celog niza uzročnika na površini kože u tkivu počinje nakupljanje celulita koji postaje vidljiv tek za otprilike sedam godina. U toj početnoj fazi celulit nije vidljiv na prvi pogled, nego tek ako kožu stisnemo među prstima. Tada treba reagovati, uvesti zdrav jelovnik i vežbanje u svakodnevicu da celulit ne bi postao tvrdokoran i teško rešiv estetski problem.

Kako je fizička aktivnost najdelotvornija za ublažavanje celulita, uz kremu za oblikovanje tela, u drugu ruku uzmite loptu za pilates ili gimnastičko đule. Odlični rezultati postižu se svakodnevnim umerenim vežbanjem ili brzim hodanjem, a ako vam je i sama pomisao na vežbanje prenaporna, odlučite se za svakodnevnu polučasovnu šetnju. Ne samo što ćete bolje izgledati u kupaćem već ćete se i osećati vitalnije i poletnije. I ne zaboravite da celulit imaju i kraljice i holivudske glumice, a to je dovoljno za zaključak da nema čudesnog rešenja za njegov potpuni nestanak.

Predstavljamo vam nekoliko proizvoda i tretmana za ublažavanje problema koji muči od 80 do 90 odsto žena kako biste zablistali svojom prirodnom lepotom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.