Skinite bore sa lica, zategnite kožu vrata i podignite kapke: moćne joga vežbe lica vraćaju mladolikost

Živimo u vremenu u kome se starost doživljava kao sramota, pokazatelj neuspeha, neki bi rekli i kazna, usled čega smo svedoci ekspanzije različitih agresivnih i veštačkih metoda, koje pružaju mogućnost da što duže izgledamo mlado. Saznajte kako vam joga lica može pomoći.

Naša prirodna potreba je „da se dobro osećamo u svojoj koži”. I tada se najčešće odlučujemo za dramatične estetske zahvate koji potpuno menjaju naš odraz u ogledalu.

Vežbe za mladolikost

Joga lica je prirodan fejslifting i predstavlja alternativu hirurškom fejsliftingu. Reč je o specijalno osmišljenim vežbama za lice, uz pomoć kojih za kratko vreme možemo vrlo uspešno da obrišemo mnoge bore na licu, da zategnemo kožu, vratimo joj svežinu, podstaknemo proizvodnju kolagena i elastina u srednjem sloju kože, dobijemo zdrav ten i podmladimo se za 10 godina i više. Kao što vežbamo, zatežemo i oblikujemo telo, tako je isto i sa mišićima na licu. Jedina je razlika u tome što su mišići na licu manji, tanji i jako brzo reaguju na vežbe. Sloj potkožnog tkiva je znatno tanji u odnosu na ostale delove tela, tako da lakše upravljamo mišićima na licu.

3 načina da uklonite tamne fleke sa lica: na prirodan način do čiste kože3 načina da uklonite tamne fleke sa lica: na prirodan način do čiste kožePrirodna nega lica - uz pomoć 3 namirnice ukonite pigmentacijske mrlje i podmladite se!

Glavni uzrok opuštenog, ostarelog lica sa izraženim borama jeste zapravo u atrofiji mišića. Zapravo, telo i glava su jedno i ni po čemu se ne razlikuju, osim po dužini mišića i po vežbama koje koristimo. Za jogu lica je presudan kontinuitet, kao i za oblikovanje tela. Nakon određenog vremena primetićete da koža ima drugačiju boju, a to je posledica bolje prokrvljenosti koja se postiže vežbanjem. Pod dodirom, takođe, možete osetiti da je koža postala čvršća, zapravo, mišići su postali čvršći. Bolji tonus i čvršći obrisi lica koje postignete vežbanjem su trajni.

Hrana koja usporava starenje: evo koje namirnice brišu boreHrana koja usporava starenje: evo koje namirnice brišu borePovećan unos mesa, mlečnih proizvoda i šećera podstiče nastanak bora!

Kako deluje joga lica?

Sa jogom lica možemo da zaustavimo proces starenja:
1. nestaju bore oko usana i iznad usana,
2. nestaju bore oko očiju,
3. ublažavamo nazolabijalnu boru,
4. vraćamo punoću obrazima,
5. vraćamo očima sjaj,
6. uklanjamo podočnjake,
7. zatežemo kožu vrata,
8. uklanjamo podbradak,
9. kapci i obrve se podižu,
10. usne dobijaju punoću,
11. koža postaje napetija i čvršća

Izvor: Sensa

Anja Šargin, instruktor joge i joge lica

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.