Serumi za kožu koje možete sami da napravite: sačuvajte lepotu i sprečite bore

Serumi za kožu su koncentrisani preparati s mnoštvom aktivnih materija koje pomažu i najzahtevnijoj koži. Uz savete iskusne aromaterapeutkinje sami napravite svoj nektar za kožu od proverenih prirodnih sastojaka koji će nepravilnosti da ublaže, a koži podare blistav sjaj.

Kada koža zavapi za dodatnom negom lekovitim preparatima zbog posebnih stanja ili za sastojcima koji će da odlože starenje, krema joj više nije dovoljna. Potrebna joj je koncentrisana nega, a ona dolazi u obliku seruma. Prirodna kozmetika, i ona poznatih brendova i ona koju sami pravite od vrlo vrednih sastojaka, ima svoje uzdanice u obliku kapljica koje sadrže kvalitetna hladno presovana ulja, ali i visokokoncentrisane aktivne materije koje su relativno nove na našem tržištu, a omogućuju bržu regeneraciju, hidrataciju i ishranu kože, kao i zaštitu od slobodnih radikala. Takođe, imaju i anti-age dejstvo i mogu da pomognu u zaštiti kože od sunčevih zraka i njenom izbeljivanju, ali i tamnjenju.

Ako vam je koža na rukama suva i oštećena, probajte ovaj trik: napravite moćan piling od šećeraAko vam je koža na rukama suva i oštećena, probajte ovaj trik: napravite moćan piling od šećeraTokom zime zaboravimo na negu kože jer smo uglavnom obučeni do grla te ni ne primećujemo promene. Ali važno je da obratimo pažnju…

Upravo zbog toga što se u relativno malu bočicu može staviti višenamenski preparat, nega serumom može da bude korisna svakodnevna rutina. Pokazali su se odličnim u kombinaciji s dnevnim i noćnim kremama jer pojačavaju njihovo delovanje, ali mogu lako da se koriste i zasebno kada osetimo da koži treba dodatna pomoć.

Tri oblika

Serumi se mogu koristiti u tri osnova oblika – kao ulje, emulzija (sastoji se od jednake količine vodene i masne faze) i u obliku kapljica za lice. Sva tri oblika mogu da se koriste za sve tipove kože, a sastojci koji se dodaju u serum (pogledajte okvire) svojim specifičnim delovanjem odgovaraće posebnom tipu kože, ali i pomoći u rešavanju određenih problema. Zato je potrebno pažljivo odabrati formulu s odgovarajućim sastojcima. Serum će imati najbolje delovanje ako se na kožu, nakon njenog čišćenja i sušenja, na nekoliko minuta prisloni topao peškir kako bi se otvorile pore. Zatim se u tankom sloju nanosi serum i nežno utrlja u kožu kružnim pokretima, dok se oko očiju nanosi laganim tapkanjem, sve dok ga koža ne upije.

Kako da napravite prirodni dezodorans od sode bikarbone (RECEPT)Kako da napravite prirodni dezodorans od sode bikarbone (RECEPT)Prirodni dezodoransi mogu da budu vrlo delotvorni, a dovoljni su soda bikarbona i još par sastojaka...

Ako koža ostane masna, nežno se na nju prisloni papirna maramica koja će da upije višak masnoće. Za serum, kao i za sve prirodne preparate, važi ona poznata formula – manje je više. Koža ima ograničen kapacitet upijanja i zato ne treba preterivati i nanositi velike količine seruma. Time se neće ubrzati proces i pojačati delovanje. Iako imaju mnoge namene, serumi se najčešće koriste za hidrataciju i hranjenje kože, regeneraciju i podmlađivanje, zaštitu od slobodnih radikala i sunca, i protiv hiperpigmentacije.

Prirodni serumi sačinjeni su od hidrolata, baznih i eteričnih ulja. Saznajte koji su sastojci preporučljivi za određene tipove kože, kao i za kožne probleme, i kako ih kombinovati u jedinstven preparat koji će da odgovara upravo vašoj koži. U bazi prirodnog seruma može da bude ulje, hidrolat ili njihova kombinacija.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.