Savet aromakozmetičara: kako da negujete kožu posle leta

Pravilna nega nakon letnjeg perioda podrazumeva upotrebu hranljivijih krema, koje dodatno ishranjuju kožu, a u isto vreme i sprečavaju isušivanje, tj. intenzivno hidriraju. Na koje još načine možete negovati svoju kožu savetuje aromakozmetičar Jelena Bojić.

Koliko god da vodimo računa da ne izgorimo i postepeno stičemo lepi preplanuli ten, sigurno primećujete da se koža tela peruta i da je suvlja nego obično. To je proces koji je neminovan i dešava se uvek kad je koža izložena većoj količini sunčevih zraka nego što je uobičajeno. Tokom leta, nosimo manje garderobe i koža je izloženija spoljnim uticajima.

Jedan od najčešćih problema sa kojima se koža susreće je dehidratacija. Dehidrirana koža deluje starije, manje bore postaju vidljivije. Koži moramo da nadoknadimo vlažnost koju je izgubila, korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci već i na bazi ulja - hladno ceđenih i nerafinisanih. Pravilna nega nakon letnjeg perioda podrazumeva upotrebu hranljivijih krema, koje dodatno ishranjuju kožu, a u isto vreme i sprečavaju isušivanje, tj.intenzivno hidriraju. Posebnu pažnju treba posvetiti nežnom predelu oko očiju, koja je je posebno sklon dehidrataciji.

Kupajte se u šumskim hamamima Srbije: kako leči šumska medicina...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.