Koža osetljiva poput latice

Najradije bismo je sakrili pod stakleno zvono, ali nežnu i veoma osetljivu kožu možemo uspešno da negujemo i na druge načine...

Koža osetljiva poput latice

Koža osetljiva poput latice

Poput leptirovih krila, latice cveta ili mehurića od sapunice, i vaša koža može biti osetljiva na kozmetičke proizvode, stres ili uticaje iz okoline. Ako na licu osećate bockanje, zatezanje, svrab ili uočite crvenilo, moguće je da koža lica pati od simptoma preterane osetljivosti ili hiperreaktivnosti. Umesto da premazujete lice slojevima različitih skupocenih preparata, najjednostavnije i najefikasnije rešenje je vraćanje kozmetičkim osnovama. Usvojite moto manje je više i posegnite za preparatima koji su isključivo namenjeni osetljivoj koži ili onima s naznakom „hipoalergeno”.

„Prvi korak koji se savetuje pri pojavi neprijatnih simptoma na koži je prestanak upotrebe svih kozmetičkih proizvoda i postepeno uvođenje jednog po jednog u svakodnevni režim lepote, sve dok se ne otkrije eventualni uzročnik problema. Često su takve nuspojave uzrokovane upotrebom neodgovarajućih kozmetičkih proizvoda. Zato je ponekad najvažnije poslušati savet stručnjaka i upotrebljavati dermokozmetičke preparate i šminku namenjenu najosetljivijoj koži”, objašnjava farmakolog Anita Bujanić.

Visoka cena proizvoda nije garancija da će biti pogodan za vašu kožu. Uzrok iritacije kod najvećeg broja žena je upotreba preparata koji ne odgovaraju njihovom tipu kože. U tom slučaju većina žena instinktivno odbacuje staru i nabavlja novu kremu za lice. Ali, ako se simptomi ne smiruju ni nakon dve-tri nedelje, treba potražiti stručno mišljenje, savetuje Ivana Nola, specijalista za dermatovenerologiju. „Ako je u pitanju iritacija, na primer na boju ili miris proizvoda, simptomi će prestati čim prestanete da upotrebljavate određeni proizvod, ali ako je u pitanju alergija, ona će trajati još nekoliko dana ili čak nedelja”, objasnila je.

Kod blede, prozirne i nežne puti najveći problem je osetljivost kože, čemu dodatno doprinose stres, hormoni, pojedini lekovi ili spoljni uticaji. U tom slučaju posegnite za kozmetikom za osetljivu kožu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.