Kako se pravilno štiti i hidrira koža tokom leta: saveti za suvu i osetljivu kožu

Preterano izlaganje suncu leti je faktor koji kožu čini suvom i oštećenom. Iako suva i osetljiva koža podrazumeva adekvatnu brigu tokom cele godine, leto je vreme kada problem suve kože dobija poseban naglasak.

Tokom toplih letnjih dana počinjemo da uočavamo koliko su brzo primetne posledice dehidratacije na našoj koži. Zato je važno da poslušamo stručnjake i obratimo pažnju na ovaj važan deo svakodnevne nege. Saznajte kako da pravilno hidrirate i negujete svoju kožu

Tokom vrelih dana ne smemo zaboraviti na važnost hidratacije. Zdrava i hidrirana koža ima jedinstvenu blistavost koju odmah primetimo. S druge strane, iako možda nemamo neki akutan problem, siva i beživotna koža je jasan signal da bi trebalo da se posvetimo njenoj nezi. Suv ten bez sjaja je često posledica dehidratacije koja utiče nepovoljno na lepotu i zdravlje kože. Nedostatak vlažnosti onemogućava optimalan protok nutrijenata u ćelijama i smanjuje protok krvi, a kao posledicu imamo odsustvo zdravog rumenila i sjaja.

Šta se događa u telu ako svakog dana uzimate jogurt i pola kašičice kurkumeŠta se događa u telu ako svakog dana uzimate jogurt i pola kašičice kurkumeJogurt ostavlja duži osećaj sitosti i podstiče rad probave. Kombinacija kurkume i jogurta se zbog svoje nutritivne vrednosti u…

Ukoliko je dehidratacija dugotrajna, ona može ostaviti i dugoročne posledice, poput epidermalne ili dermalne dehidratacije. Ako nam gornji slojevi kože nisu hidrirani, pojaviće se sitne linije i borice (dehidratacione bore). Dermalna dehidratacija ostavlja i vidljivije posledice: gube se nutrijenti u dubljim slojevima kože, što dovodi do propadanja kolagena i elastina, a to utiče na pojavu dubokih bora i gubitak tonusa kože.

Zaštita i hidratacija

O važnosti hidratacije kože razgovaramo sa Zoricom Milošević, ekspertom za negu kože organskom kozmetikom, iz Studija za negu lica i tela Namaste, čija je poruka jasna: „Bilo kom tipu da pripada vaša koža – potrebna joj je hidratacija. Posebno tokom toplih dana, kada lakše i brže gubi vodu pod uticajem visokih temperatura i UV zračenja. Nivo vode u organizmu ne utiče samo na to kako se osećamo, već i na to kako izgledamo. Optimalnim hidriranjem kože održavaju se njena vitalnost i elastičnost i ravnaju sitne bore. Pored toga, adekvatna hidriranost omogućava revitalizaciju kože. Rezultat je veoma očigledan – bolje hidrirana koža izgleda sveže i lepše. Upravo zbog toga, mladim damama koje počinju sa ozbiljnom negom kože preporučuje se da kao prvu kremu izaberu onu koja će njihovoj koži, pre svega, obezbediti adekvatnu hidrataciju.”

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.