Kako da radite joga vežbe koje brišu bore sa lica: probajte jednostavan trening protiv starenja

Joga vežbe za lice usporavaju starenje, a evo kako da ih radite da biste očuvali muskulaturu lica!

Masaže lice popularne su jer oslobađaju kožu toksina i štetnih materija, ali i stimulišu limfni sistem koji u stvari i odvodi toksine i čini da koža bude čista i blistava. Međutim, efikasne su i vežbe za lice koje možete same da radite kod kuće!

Čudesno ulje za lečenje i ulepšavanje kože: prirodne maske za kožu od susamovog ulja

Istraživanje koje je sprovedene 2018. godine na Medicinskom Univerzitetu u Nortsvernu pokazalo je da 30 minuta dnevnog vežbanja lica može da pomogne u borbi protiv starenja, a tokom 20 nedelja žene srednjih godina zapazille su primetnu razliku - njihovi obrazi su se podigli i nisu više visili sa lica.

Učesnice su imale od 40 do 65 godina, a od 27 njih samo se 16 u potpunosti pridržavalo zadatih zadataka. Trebalo je da svakodnevno u prvih osam nedelja izvode 32 kratke vežbe lica, svaku po minut, a nakon toga do kraja studije bilo je neophodno da vežbaju svaki drugi dan. Sve učesnice (koje su sprovodile vežbe) potvrdile su da se vidi značajni napredak i da njihovo lice izgleda bar tri godine mlađe.

Kako se rešiti celulita bez preparata i skupih masaža: evo kako da sami kod kuće obavite lekovito suvo četkanje

"Sada postoje i dokazi da vežbe na licu mogu da poboljšaju čitavu strukturu lica i umanje znakove starenja. Vežbe ojačavaju mišiće lica, tako da ono postaje čvršće, tonirovano i oblikovano kao da je nekoliko godina mlađe", objasnio je dokor Murad Alam, vodeći u pomenutom istraživanju. Ukoliko ste zainteresovani da probate ovu tehniku, evo nekih joga vežbica sa Instagrama. Pa, ako imate vremena - probajte.

Prilagođena sa: Žena

S. P.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.