Kako da napravite domaći losion od kokosovog ulja: savršena prirodna nega za lice, kosu i telo (RECEPT)

Napravite prirodni losion od kokosovog ulja koji dugo traje i daje odlične rezultate na koži i kosi!

Napravite moćan prirodni losion od 5 sastojaka kojim možete mazati lice, kosu i telo i znate tačno čime se mažete. Kokosovo ulje od davnina poznato je kao jedno od najboljih prirodnih ulja za kosu, znamo da pegla bore i zbog svojih antiseptičkih svojstava pomaže kod oboljenja kože (ekcemi, dermatitis i akne).

Kako da na prirodan način sprečite opadanje kose: ova lekovita hrana podstiče rast i kvalitet koseKako da na prirodan način sprečite opadanje kose: ova lekovita hrana podstiče rast i kvalitet koseBudući da je gubitak kose često uzrokovan emocionalnim stresom, veoma je važno da smanjite stres i život počnete da shvatate…

Ovaj losion sadrži vodu koja će ublažiti masnoću kokosovog ulja, a hrani i hidrira kožu. Preporučuje se da se koristi hladno ceđeno kokosovo ulje.

Sastojci:

  • 200 ml organskog kokosovog ulja
  • 3 kašike bademovog ulja
  • 3 kašike glicerina
  • 1 kašika vitamin E ulja
  • 150 ml destilovane hladne vode
  • posude za punjenje

Priprema:

Kokosovo ulje na sobnoj temperaturi je u krutom stanju. Otopite ga na pari ili u vrućoj kupki od vode (kokosovo ulje u jednu posudu, pa tu posudu stavite u drugu u koju ste sipali vruću vodu). Malo ohladite ulje pa u njega dodate bademovo ulje, vitamin E i glicerin, izmešajte.

Kako se rešiti celulita bez preparata i skupih masaža: evo kako da sami kod kuće obavite lekovito suvo četkanjeKako se rešiti celulita bez preparata i skupih masaža: evo kako da sami kod kuće obavite lekovito suvo četkanjeNajnovija tehnika protiv celulita i za održavanje kože je suvo četkanje, a rezulatati su vidljivi posle samo 30 dana!

Losion stavite u frižider da se malo stegne, ne potpuno, tek toliko da započne transformaciju u kruto stanje. Mutite ga mikserom dok ne dobijete finu puter kremu.

U ovaj puter dodate ohlađenu vodu i mutite još oko 10 minuta, sve dok se voda i puter potpuno ne sjedine u losion. Sipajte losion u posude koje ste ranije pripremili.

Od ove količine dobijete oko 400 ml losiona koji jako dugo može trajati. Neće se pokvariti niti užegnuti, jer je vitamin E tu prirodni konzervans, ali preporučuje se da ga ipak čuvate u frižideru.

Izvor: Coolinarika

Mavaca

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.