Kako da izaberete idealnu boju kose na osnovu boje svojih očiju

Bakarna ili tamnosmeđa? Platinasta ili ledenoplava? Evo kako da odlučite koja boja kose je idealna za vas...

Ako ste i dalje u potrazi za idealnom bojom kose, ne gledajte u drogerijama palete s uzorcima, nego se radije zagledajte u svoj lik u ogledalu. Londonski stručnjak za bojenje kose Michael Rowan, naime, savetuje da u potrazi za bojom kose koja bi nam najbolje pristajala proučimo boju svojih očiju...

Prema rečima Michaela Rowana, boja očiju i kože najbolje će nam pokazati koja je savršena nijansa za našu kosu. Ženama smeđih očiju ili boje lešnika Rowan savetuje da pri izboru boje kose imaju na umu boje jeseni - crvenkaste, bakarne i zlatne nijanse jer će im najbolje pristajati.

Ako, pak, žele da postanu plavuše, predlaže im tonove boja zlata i meda, a ako žele tamniju kosu, sugeriše im bogate i tople nijanse smeđe, poput kestenjaste. S druge strane, ženama nebeskoplavih očiju odgovaraju hladniji tonovi, poput ledenoplavih i platinastih nijansi.

Ako žele tamniju boju kose, plavooke žene trebalo bi da traže nijanse hladnih podtonova, na primer, plavih ili crnih. Ako ste, pak, srećnica pa imate zelene oči, možete se igrati i toplim i hladnim nijansama. Na primer, bakarni tonovi istaći će boju vaših očiju, a zagasite nijanse crvene daće vašem tenu toplinu.

Izvor: Sensa klub

Magda Dežđek

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.