Da li je vaša kozmetika puna štetnih materija: 3 načina da otkrijete toksične proizvode za lepotu

Vaš omiljeni proizvod za negu kože može biti pun potencijalno štetnih hemikalija, ali kako razlikovati one dobre ili manje loše među stotinama teško izgovorljivih stručnih naziva?

Zastrašujuća je pomisao da proizvod koji svakodnevno koristimo za lepotu može da naškodi našem zdravlju, a jedina prava moć je - znanje. Zamena svih kozmetičkih preparata neke podjednako plaši, ali krenite s onim proizvodom koji ćete prvi da potrošite. Opremite se znanjem i alatima pomoću kojih ćete postati osvešćen potrošač.

Evo nekoliko tehnika kako kupovati pametnije i redukovati izloženost toksičnim supstancama...

Čitajte deklaracije

Naučili smo da čitamo deklaracije hrane, ali koliko često pročitate spisak sastojaka na deklaraciji gela za tuširanje ili kreme za ruke pre nego što ih ubacite u korupu? Iako može da bude zbunjujuće i zahtevno, ako naučite nazive samo nekoliko sastojaka koje bi bilo dobro da izbegavate, kao što su npr. parabeni, ftalati ili triklosan, znaćete kako da izbegnete neke od najškodljivijih.

Često farbanje kose povezano s povećanim rizikom obolevanja od raka dojkeČesto farbanje kose povezano s povećanim rizikom obolevanja od raka dojkeŽenama se savetuje da se što ređe izlažu dejstvu sintetičkih boja za kosu - maksimalno 6 puta godišnje.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.