Brojne prednosti aktivnog uglja: saznajte za šta se sve može koristiti i kako će vam pomoći

Kada vam neko spomene aktivni ugalj, na šta prvo pomislite? Sigurni smo da vam kroz glavu prolete najrazličitiji scenariji, ali ponajmanje da je to jedan od najvećih trendova u kozmetici u poslednje vreme. Aktivni ugalj je apsolutni hit koji ima brojna blagotvorna dejstva i sasvim zasluženo je na spisku preparata koje naprosto morate da imate.

Ovo naravno nije običan ugalj koji se inače koristi u industriji ili za grejanje. Aktivni ugalj je onaj koji se zagreva u kombinaciji sa kiseonikom što iz njega izbacuje nečistoće a omogućava mu da za sebe vezuje različite hemikalije. Prosto rečeno, aktivni ugalj ima svojstva sunđera: upija nečistoće spolja i iznutra. Njegova raznovrsnost u upotrebi je sjajna a pored svega toga je i potpuno prirodan način za negu.

Napitak za jednokratan detoks: CRNA LIMUNADA čisti telo i sprečava nadutostNapitak za jednokratan detoks: CRNA LIMUNADA čisti telo i sprečava nadutostOvaj napitak je za jednokratnu upotrebu, a veruje se da predstavlja jedno od najboljih sredstava za detoksikaciju!

Izbeljivanje zuba

Ukoliko ste ljubitelj kafe, čaja ili čaše belog vina primetili ste izvesne mrlje na zubima. Godine, ishrana i higijena ostavljaju trag na našim zubima a aktivni ugalj u prahu je izvrstan izbeljivač zuba pored toga što održava zdravu pH vrednost u ustima.

Uklanjanje šminke
Aktivni ugalj će za tren oka ukloniti sa vašeg lica čak i najtvrdokorniju šminku. Kožu savršeno čisti a ne isušuje je.

Izvlači mitisere
Ukoliko imate problem sa upornim mitiserima maska od aktivnog uglja će to sigurno rešiti. Pored toga što će izvući mitisere, očistiće pore i koži povratiti prirodnu vlažnost.

Sapun sa aktivnim ugljem: rešenje za savršeno čistu kožuSapun sa aktivnim ugljem: rešenje za savršeno čistu kožuOvaj lekoviti sapun nežno hidrira vašu kožu, rešava probleme sa mitiserima, i možete ga napraviti sami.

Dubinko čišćenje i akne

Budući da ima antibakterijsko, antivirusno i antigljivučno dejstvo, aktivni ugalj je sjajan za kožu i negu lica. U stanju je da za sebe veže nečistoće i značajno ublaži tegobe sa upornim aknama.

Uklanja toksine
Svakog dana smo izloženi brojnim zagađivačima i nečistoćama iz okoline koje naše telo apsorbuje. Ukoliko dodate kašičicu aktivnog uglja čaši vode sa malo limuna ova mešavina će izvući toksine i smanjiti nadimanje.

Napomena: Uvek se konsultujte sa stručnim licem pre korišćenja aktivnog uglja u kozmetičke i medicinske svrhe.

Izvor: Sensa

Marija Milačić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.