Ako vam se često masti kosa, počnite da jedete ove 3 namirnice: evo koja hrana pomaže da kosa što duže ostane čista

3 namirnice koje doprinose da kosa što duže ostane čista i negovana!

Kada kosa počne brzo da se prlja, odnosno "masti" , obično posežemo za raznim šamponima, skupim preparatima, krijemo kosu tako što je vezujemo u rep ili počinjemo što češće da je peremo i tako produbljujemo problem, piše Lovesensa.

Stručnjaci ističu da određene namirnice utiču na to da se kosa brže masti, a neke je što više održavaju čistom.

Predstavljamo spisak namirnica koje treba izbegavati i spisak namirnica koje treba što češće da jedete ako vam se kosa brzo prlja i masti:

Hrana koju treba da izbegavate:

1. Šećer

Čestim konzumiranjem šećera narušavamo balans hormona u organizmu. Kada su hormoni u neravnoteži, dolazi do upalnih procesa u telu i žlezde više luče, pa naša koža i kosa postaju masnije.

2. Rafinisani ugljeni hidrati

Ova grupa ugljenih hidrata negativno utiče na zdravlje ako se preterano konzumira. Rafinisani ugljeni hidrati nalaze se u belom hlebu, odnosno hlebu koji se pravi od belog brašna od rafinisanih zrna žitarica. Redovno konzumiranje ovog hleba podstiče lučenje žlezda što doprinosi da se kosa brže masti. Umesto belog hleba, počnite da koristite integralni hleb od celog zrna pšenice.

Čaj koji sprečava da se kosa masti: napravite prirodno sredstvo za čistu i bujnu kosuČaj koji sprečava da se kosa masti: napravite prirodno sredstvo za čistu i bujnu kosuStavite ovu biljku u vodu, pa nanesite tečnost na kosu! Super sredstvo koje sprečava da se kosa brzop masti...

3. Pržena hrana

Svaka pržena hrana, naročito ona koja se dugo prži i brza hrana, pojačava masti u našem organizmu i stimuliše lučenje lojnih žlezda. Ta masnoća počinje da izlazi iz organizma kroz vašu kožu, kao i teme glave. Stručnjaci ističu da ukoliko uveče jedete masniju brzu hranu, kosa će vam ujutru biti drastično prljavija. Promenite način ishrane zbog zdravlja i lepote.

4. Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi poput mleka, butera ili sira takođe utiču na to da se kosa brže masti. Unosom mlečnih proizvoda pojačava se lučenje sebuma, odnosno naše prirodne masnoće koje luče lojne žlezde. Ako preterate sa unosom mlečnih proizvoda, postoji rizik od akni i masne kose.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.