Ako imate bledu kožu i gustu kosu: saveti za prirodno negovanje lepote

Kafa doša se sastoji od elemenata vode i zemlje, tako da je koža kojom dominiraju ovi elementi debela, masna, meka i hladna na dodir.

Ako naša koža ima kafa karakteristike, onda je ona sjajna, porculanski bleda, poput meseca, dok je kosa gusta, talasasta, tamna i lako se masti. Prednost ovog tipa kože je što se bore javljaju u kasnijim godinama života, pa je mladalački izgled zastupljeniji nego u slučaju vata i pita tipa kože.

Napravite sami prirodnu kremu za negu kože licaNapravite sami prirodnu kremu za negu kože licaZa izradu domaće kreme potrebno je nabaviti sastojke dobijene prirodnim metodama (hladno presovanje, biouzgoj...), s…

Kada je neuravnotežena, kafa koža je sklona pojavi velikih pora, lako se masti, sklona je nastajanju masnih ekcema, mitisera, akni i zadržavanju vode. Ovakva koža je, takođe, podložnija razvoju gljivičnih infekcija u odnosu na vata i pita kožu.
Zbog svih navedenih karakteristika, kafa koža zahteva češće i temeljnije čišćenje od drugih tipova kože. Neophodno je da, ako imamo ovaj tip kože, izbegavamo upotrebu masnih krema koje zatvaraju pore.

Osim toga, savetuje se izbegavanje teške hrane, poput prženih namirnica, masnog mesa, sireva i teško svarljivih slatkiša. U ishrani se preporučuje lagana hrana koja se jednostavno vari i koja ima gorak, opor i ljutkast ukus, jer ovi ukusi balansiraju kafa došu. Za pripremanje hrane se preporučuje maslinovo ulje, a pre svakog obroka se, za stimulisanje vatre varenja, preporučuje komadić narendanog đumbira u koji smo dodali malo soli i malo limuna.

Savršeno ujednačen ten je dostižan! Savršeno ujednačen ten je dostižan! Šta je vama najvažnije kada je u pitanju koža lica? Istraživanja pokazuju da većina žena na ovo pitanje odgovara - ujednačen ten.…

Tople kupke i upotreba laganih i nežnih krema će dodatno otvoriti pore na našoj koži. Veoma je važno i da obezbedimo da pražnjenje creva bude redovno i regularno, kao i da svakodnevno imamo adekvatnu fizičku aktivnost, jer će izlučivanje znoja tokom vežbanja pomoći prirodno čišćenje naše kože.
Za negu ovog tipa kože tokom zimskih meseci možemo koristiti:

10 ml ulja jojobe
3 kapi etarskog ulja lavande.

Izvor: Sensa

dr Gordana Marković

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.