Kakvu bajku želite za sebe? (VIDEO)

Šta god da radimo i sa kim god da stupamo u kontakt utisak prijatnosti ili neprijatnosti može bitno da odredi ishod...

Ako idete od kuće do posla peške, eto sjajne prilike da izvedete jednu malu igru: posmatrajte ljude koji vam idu u susret i procenjujte letimično sa kim bi vam bilo prijatno da se upustite u razgovor? Da li uočavate neku pravilnost?

Vratite se nazad da biste krenuli napred...

Simpatičniji su vam oni koji imaju prava leđa (ne naravno kao da su progutali šipku!), uspravno drže glavu i deluju sveže i uredno? Kad odete na razgovor za posao (pravi razgovor, ne onaj na kome je oglas već napisan za nekog, samo nedostaje boja očiju, tačna visina i matični broj), poslodavac će uraditi istu stvar kao i vi kada ste posmatrali prolaznike.

Zapaziće da li izgledate kao neko ko poseduje samopouzdanje (pravilno držanje tela, bez prekrštenih ruku kojima pravite gard) i kome je stalo da radi baš na tom mestu (primerena garderoba i šminka). Ako uz to odajete utisak dobre organizovanosti (ne nosite pet stvari u rukama, sve je u fascikli i torbi), vaše šanse da uđete u uži izbor kandidata svakako rastu.

Šta god da radimo i sa kim god da stupamo u kontakt utisak prijatnosti ili neprijatnosti može bitno da odredi ishod. Mnogo je razloga da se svakodnevno mrštimo (niko se ne raduje poskupljenjima, gužvama, vremenu provedenom u raznoraznim čekaonicama, telefonima koji stalno zvone...), ali, s druge strane, i svi ostali ljudi imaju iste ili slične razloge da se mršte. Nismo ekskluzivni vlasnici tog prava. A drugi nisu ekskluzivni krivci.

Recite "Ne" Kradljivcima Vremena...

Ako stalno gunđamo i izgledamo kao da nam se ceo svet zamerio, a pritom grozničavo očekujemo da nam se nešto lepo desi, načekaćemo se te bajke. Namršteni privlače namrštene, isfrustrirani isfrustrirane, a kreativni i otvoreni nađu put do sličnih sebi.

Ovo, naravno, nije preporuka za namešteno osmehivanje, koje ume da bude prilično iritantno (često odbojnije od prirodnog nezadovoljstva), već za ponašanje u skladu sa time kakav život za sebe želite.

Ako ne želite da vreme provodite u traganju za negativnostima, u premotavanju svojih i tuđih propusta i traženju izgovora za nedostatak volje i elana, dozvolite sebi da na površinu isplivaju oni trenuci u kojima ste osećali ponos i radost, u kojima vam se činilo da je budućnost pred vama. U tome mogu da vam pomognu stare fotografije i razgovor sa prijateljima, a ako je potrebno i susreti sa profesionalcima. Ne ustežite se da potražite i prihvatite dobronamerne savete.

Inspiracija je Majka Motivacije: kako da se motivišete za preokret...

Dosta je stvari koje ne zavise od nas, ali za odluku da na svet gledamo pozitivnim očima - zeleno svetlo dajemo mi sami! A posle donete odluke nema oklevanja, jer ako se predugo zadržite pred pešačkim prelazom, crveno će se ponovo upaliti!

Stoga uhvatite zeleno svetlo, i krenite u kreiranje svoje bajke! I upamtite, prvi korak je najvažniji!

Tekst: Lidija Marković Rosati - Međunarodni NLP Trener, Master Coach i Hipnoterapeut, Thomas Björge - Međunarodni NLP Trener, Master Coach i Hipnoterapeut

N.B. U toku je upis za Međunarodno akreditovanu obuku za NLP Praktičara. Za više informacija posaljite mail na info@momentum-strategies.com

Momentum kalendar događaja za maj i jun 2015. godine:

  • 8. maj 2015. godine: NLP Radionica - Snaga Reči: Dozvolite rečima da vas inspirišu

Radionicu vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Filozofski Fakultet Niš

  • 9. i 10. maja 2015. godine: NLP za Decu i Roditelje

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar Niš

  • 16. i 17. maja: NLP Diploma

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar Niš

  • 30. i 31. maja 2015. godine: NLP Čarolija - Umetnost kreiranja snagom volje

Seminar vode: Ursula Barbieri, Thomas Bjorge i Lidija Marković

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar, Dorćol, Beograd

  • 13. i 14. juna 2015. godine: NLP Diploma

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar, Dorćol, Beograd

Za više informacija posaljite mail na info@momentum-strategies.com

Lidija Marković Rosati, Thomas Björge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.