Budite ono što jeste, jer svet obožava originale

"Budite ono što jeste. Svet obožava originale", rekla je glumica Ingrid Bergman, a to potvrđuje i iskustvo. Samo, za taj status čovek mora da se izbori, a tu zauvek napuštamo teren izgovora i počinjemo da tragamo za mogućnostima i načinima...

Od trenutka kada prvi put udahnemo vazduh, uče nas kakvi treba da budemo, kako da mislimo i osećamo, čega da se plašimo a šta da priželjkujemo. I kako da se onda, kao odrasli ljudi, ponašamo kao autentične osobe, da živimo u skladu sa svojom suštinom koja postoji negde duboko ispod svih tih usvojenih obrazaca ponašanja i postupanja?

Inspiracija je Majka Motivacije: kako da se motivišete za preokret...

Istina je da, kad dospemo u određene godine, ma koliko se nekima od nas to možda ne sviđalo, gubimo pravo da krivimo bilo koga. Roditelji su mogli da greše, učiteljica nije morala da nas obožava, okruženje je moglo da bude krajnje nepodsticajno, društvena situacija loša (zvuči poznato?), ali sve to u jednom trenutku više počinje da zvuči kao izgovor nego kao zadovoljavajuće objašnjenje zašto ne mrdamo prstom da nešto promenimo.

Recite "Ne" Kradljivcima Vremena...

Deca zavise od drugih, ali ako i kao odrasli stalno oklevamo čekajući nečiju dozvolu, saglasnost, ohrabrenje, pravu priliku koja samo što nije, to može da nam napravi ozbiljne probleme u svakodnevnom funkcionisanju. Kako da nas shvate ozbiljno ako sami sebe i dalje tretiramo kao nezrelo dete?

Ako želimo da živimo autentično, da imamo osećaj integriteta ličnosti (a o tome jasno svedoči potreba većine nas da se gledajući filmove i čitajući knjige identifikujemo sa jakim, karakternim ličnostima), nužno je da postupamo u skladu sa svojim unutrašnjim osećajima.

Vratite se nazad da biste krenuli napred...

Ako to ne činimo problemi će se samo gomilati, a sa njima i potreba za beskrajnim objašnjenjima i izgovorima. Zašto biste uopšte koračali tim putem? U knjizi "Lakše je uspeti nego propasti" psihoterapet Ivan Kos daje ubedljive dokaze da na skrivanje svoje prave ličnosti i pretvaranje da smo ono što nismo trošimo mnogo više psihičke energije nego što bi nam bilo potrebno da zasučemo rukave i izborimo se za život po svojoj meri.

Kakvu bajku želite za sebe? (VIDEO)...

Strah je glavni razlog zbog koga ljudi često kockaju dragoceno osećanje da su svoj na svome i da postupaju u skladu sa svojim načelima i principima, a bez tog osećanja nema integriteta ličnosti. A bez integriteta nema pravog osećaja ispunjenosti.

Stoga, ako želite da se svakog jutra probudite sa osećanjem da se život dešava zbog vas i da je sve moguće i dostupno, krenite sa pitanjem: Kakav/kakva treba da budem? Ko sam ja, zapravo, kad ne pokušavam da se dopadnem drugima, kad sledim sebe, kad slušam svoju dušu? Koje su moje vrline, mane? U čemu je moja snaga?

Usudite se da napravite prvi korak! (VIDEO)...

Drugim rečima, da biste dočekali novu verziju sebe, uradite generalno spremanje i izbacite sve ono što vam više nije potrebno.

"Budite ono što jeste. Svet obožava originale", rekla je glumica Ingrid Bergman, a to potvrđuje i iskustvo. Samo, za taj status čovek mora da se izbori, a tu zauvek napuštamo teren izgovora i počinjemo da tragamo za mogućnostima i načinima. Napravite mesta za original, i zapamtite...prvi korak je najvažniji!

Želite bolje raspoloženje? (VIDEO)...

Tekst: Lidija Marković Rosati - Međunarodni NLP Trener, Master Coach, Psiholoski savetnik i Hipnoterapeut. Thomas Björge - Međunarodni NLP Trener, Master Coach i Hipnoterapeut

N.B. U toku je upis za Medjunarodno akreditovanu obuku za NLP Praktičara. Za više informacija posaljite mail na info@momentum-strategies.com

Momentum kalendar događaja za maj i jun 2015. godine:

  • 8. maja 2015. godine: NLP Radionica - Snaga Reči: Dozvolite rečima da vas inspirišu

Radionicu vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Filozofski Fakultet Niš

  • 9. i 10. maja 2015. godine: NLP za Decu i Roditelje

 

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar Niš

  • 16. i 17. maja 2015. godine: NLP Diploma

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar Niš

  • 30. i 31. maja 2015. godine: NLP Čarolija - Umetnost kreiranja snagom volje

Seminar vode: Ursula Barbieri, Thomas Bjorge i Lidija Marković

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar, Dorćol, Beograd

  • 1. juna 2015. godine: Mini NLP Čarolija - Umetnost kreiranja snagom volje

Radionica: od 18 do 21 sati

Seminar vode: Ursula Barbieri, Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar, Niš

9. i 10. juna 2015. godine: The Three Pillars of Business Mastery

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Impulsi Centar, Skoplje, Makedonija

  • 13. i 14. juna 2015. godine: NLP Diploma

Seminar vode: Thomas Bjorge i Lidija Marković Rosati

Mesto održavanja: Momentum NLP Centar, Dorćol, Beograd

Nikad nije kasno za prvi put (VIDEO)...

Za više informacija posaljite mail na info@momentum-strategies.com

Lidija Marković Rosati, Thomas Björge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.