Živi zeleni zidovi

U urbanom okruženju sve je ograničeno – malo je prostora, malo je vode, a sve je manje i pozitivne energije. Vertikalno zelenilo rešava sve te probleme.

"Biološki zid" naziv je inovativnog rešenja britanske kompanije Biotecture koja je osmislila sistem ploča, cevi i držača kojima se modularno mogu prekriti čitavi zidovi za vrlo kratko vreme a koji predstavljaju odličnu podlogu za hidroponski gajene biljke. Pored već poznatih pozitivnih efekata biljaka na prečišćavanje vazduha u enterijeru – naročito u radnim prostorijama – valja se podsetiti i psiholoških koristi – zaposleni ređe odsustvuju s posla, zdraviji su i imaju bolju koncentraciju.

Biološki zidovi mogu se ugraditi na novim zgradama ili napraviti pri restauraciji starih, a odlično rešenje za enterijere su mobilni zeleni zidovi koji imaju samostalno napajanje strujom i vodom. Valja napomenuti da su, kao i svi štedljivi sistemi zalivanja "kap po kap" i ovi vertikalni zeleni sistemi isključeni iz restrikcije vode koja je na snazi u Velikoj Britaniji od 5. aprila 2012. godine.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.