Zašto svakog dana u kući treba zapaliti malo tamjana i žalfije: kako da očistite dom od negativne energije do kraja leta

Nakon što vaša energetska metla pomete prostor, sigurno će i ukućani i gosti osetiti dobre vibracije u vašem domu!

Nakon povratka sa godišnjeg odmora često nas dočeka pomalo zagušljiv dom. Ali, ustajali zrak zarobljen iza čvrsto zatvorenih prozora samo je spoljna, našim čulima dostupna manifestacija jedne suptilnije pojave – u našem se domu zaustavila energija, postala je teška i nezdrava!

Baš kao i naše telo, naš prostor ima svoj energetski život – puni se i prazni i u njemu energija cirkuliše. Kao što naša energija zavisi od onoga šta jedemo, osećamo i mislimo, tako i naš prostor odiše sa onim što u njega unosimo - emocijama, uverenjima i stanjima njegovih sadašnjih ili bivših stanara, ali i uticajima iz okruženja. Ako ste malo osetljiviji, sigurno ste nekad u životu osetili svojevrstan uticaj kad ste ušli u prostor u kojem se odigrala neka svađa ili ste osetili težinu onde gde je neko dugo tugovao ili bolovao.

3 jednostavna feng šui rituala za više novca: ovo možete da uradite već danas, a veruje se da donosi obilje3 jednostavna feng šui rituala za više novca: ovo možete da uradite već danas, a veruje se da donosi obiljeFeng šui za privlačenje obilja i blagostanja - ova 3 trika možete da izvedete već danas!

Ta težina može se trajno nastaniti u delovima vašeg doma i izazivati u vama neprijatnost. A ako je verovati zakonu da slično privlači slično i da se sličnim hrani, loše vibracije u vašem domu mogle bi privući još negativnosti. Srećom, baš kao što možemo obrisati prašinu, usisati dom i dobro ga provetriti, i negativnu energiju možemo izbaciti iz kuće. Iako se metode energetskog čišćenja prostora vežu uz Istok i tamošnje filozofije, prava je istina da su svi delovi sveta pa i mnoge religije jednom poznavale ove rituale, ali znanje o njima s vremenom se izgubilo. Jedino se na Istoku ono još neguje pa je tako, na primer, sastavni deo feng šuija, veštine energetskog uređenja prostora.

„U prošlosti su se i na našem području domovi ritualno energetski čistili. Obično su se pre velikih praznika domovi fizički pospremali, a žene na ognjištu palile su aromatično bilje, pa čak i bacale kuglice tamjana, pa su na taj način čistili i posvećivali prostor pripremajući ga za doček božanske energije. I osveštanje kuća koje danas obavljaju sveštenici nekada je bilo oblik energetskog čišćenja. Tamjanom sveštenici teraju zle sile. Ne kaže se uzalud da vnegativnost beži od tamjana.

Ranije smo imali i drugačiji odnos prema domu. Delovi doma posvećivali su se višim silama, kako god ih je neko zvao. Možda poznajete neke starije ljude koji u kući imaju svojevrsne oltare na kojima se mole. Na njima neretko upale svijeću, a vatra je jedan od načina na koji možemo uništiti, tj. sagoreti nepovoljnu energiju i poštovati i privući pozitivnu. Istočnjaci pak središnji deo doma ostavljaju praznim posvećujući taj prostor meditaciji i molitvi koje stvaraju pozitivnu energiju.

Deo tog energetskog čišćenja možemo stvoriti i danas iskoristimo li sačuvana znanja. Energetsko čišćenje prostora, kaže Sanda Mesek, najvažniji je korak pri uređenju doma i treba prethoditi svim drugim zahvatima. Ono je poput gradnje na zdravim temeljima. Čistiti možemo različitim metodama, koristiti jednu ili više njih, retko i temeljno ili često i pomalo.

U feng šuiju metode čišćenja povezane su sa elementima u prirodi. So pripada zemlji i, posuta po prostoru, upija negativnu energiju. Vatra, na primer, ona sa zapaljenih sveća, sagoreva negativnosti. Paljenje određenog bilja, poput tamjana i žalfije čiji mirisi prožimaju prostor, pripada vazduhu, a zvuk metalu. Zvuk zvona, koja se često koriste u čišćenju, raspršuje ili reže negativnu ustajalu energiju, dok je posvećena ili energizovana voda ispira.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.