Zaštitite dom od KORONA virusa: 8 predmeta u kući koje najčešće treba da dezinfikujete

8 predmeta koje najviše dodirujemo u kući - dezinfikujte ih što češće!

Stručnjaci ističu da tokom epidemije korona virusa dom treba čistiti svakog dana, a između redovnog čišćenja treba dezinfikovati stavri koje najčešće u kući dodirujemo, piše Lovesensa.

Preporučuje se da dom čistite alkoholom, asepsolom ili valažnim maramicama koje sadrže alkohol. Ukoliko u kući nemate ova sredstva, možete upotrebiti vodu i sapun ili deterdžent za pranje posuđa.

Kako pravilno DEZINFIKOVATI dom za vreme korona virusa: 7 važnih saveta i uputstava iz KineKako pravilno DEZINFIKOVATI dom za vreme korona virusa: 7 važnih saveta i uputstava iz Kine7 pravial u svakom domu za zaštitiu od korona virusa - evo kako pravilno dezinfikovati i očistiti dom!

Nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova sipajte u 250 ml vode. Ova mešavina neće uništiti sve klice u kući, ali može biti efikasna sa suzbijanje korona virusa ukoliko nemate sredstva za dezinfekciju.

Ovih 8 stvari u domu najviše dodirujete rukama, zato ih treba i najčešće dezinfikovati:

  • kvake na vratima
  • prekidače za svetlo
  • vrata od frižidera i mikrotalasne rerne
  • daljinski za TV
  • površine i stolove na kojima jedete i pripremate obrok
  • ručke i držače u toaletu (za peškire, toalet papir)
  • slavina

Važno je da nakon čišćenja operete ruke. Ako ste koristili rukavice, obavezno ih nakon čišćenja operite ili bacite. Nakon pranja rukavica ponovo operite ruke.

3 stvari koje pomažu ako imate strah od KORONA virusa: isceljuju dušu i pomažu da sačuvamo mentalno zdravlje3 stvari koje pomažu ako imate strah od KORONA virusa: isceljuju dušu i pomažu da sačuvamo mentalno zdravlje3 najbolja načina da smanjite stres u epidemiji korona virusa!

Vaša kuća će najbolje biti zaštižena od virusa ako svako ko u nju uđe dezinfikuje obuću i jaknu i odmah opere ruke, ne dodirivajući ništa u kući pre pranja.

Jakne i obuću možete držati na terasi ili isp0red ulaznih vrata.

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.