Zasadite božur za skladne i srećne ljubavne odnose

Vrt sa obiljem zdravog bilja i cveća je najbolji pokazatelj da kuća uživa u dobrom feng šuiju. Evo gde i kako da zasadite božur za skladne i srećne ljubavne odnose...

Jugozapad je u feng šuiju smer koji pripada majci prirodi, a simboliše fizičke odnose. Zbog toga biljke koje se sade u jugozapadnom delu vrta treba da budu bujne i imaju cvetove jarkih boja (žutih, narandžastih, ružičastih i crvenih nijansi).

Jedna od biljaka koja je idealna za navedeni deo vrta je božur (Paeonia). Božur može da živi i duže od 50 godina te je zbog toga, a i činjenice da donosi sreću u ljubavi, kineska tradicija da se nakon venčanja u vrt mladenaca zasadi jarko crveni božur. Crveni božuri donose ljubavnu sreću i neudatim devojkama pa, prema verovanjima, grm božura privlači prosce u kuću.

Vrlo često se cvetovi božura stavljaju u vaze - idealan su ukras za kuhinje, ali nisu poželjni kao ukras u spavaćim sobama bračnih parova jer stvaraju energiju koja može da podstakne neveru.

Balkanske cvetne esencije: kosovski božur razvija zdravu duhovnost...

Za uzgoj je vrlo zahvalna biljka koja, jednom kad se zasadi - ne traži puno njege, a nema ni mnogo štetočina koji ga napadaju. Ne vole presađivanje pa je preporučljivo pre sadnje dobro razmisliti o mestu gde će rasti.

Najbolje vreme za sadnju gomolja je rana jesen (septembar / sredina oktobra), a pre sadnje je obavezna dobra priprema tla i gnojidba organskim gnojivima. Božuri najbolje rastu i cvetaju na punom suncu, ali tolerišu i poslepodnevnu senku. Treba ih redovno zalivati tokom sušnih meseci.

zasadite_bozur_za_skladne_i_srecne_ljubavne_odnose_1

Izvor: Jutarnji

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.